Generalitat de Catalunya

El delegat del Govern visita La Granada del Penedès i Subirats

query_builder   13 juny 2013 13:49

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern visita La Granada del Penedès i Subirats

El delegat del Govern, Fernando Brea, va fer ahir una primera visita oficial als municipis de La Granada del Penedès i Subirats (Alta Penedès,) on ha mantingut sengles reunions de treball amb els alcaldes, Joan Cols, i Pere Pons, respectivament.
Generalitat de Catalunya
El delegat entre els alcaldes, Joan Clos, a l'esquerra, i Joan Iniesta.
 
A l’Ajuntament de la Granada, l’alcalde Joan Cols ha expressat la prioritat del municipi per fer realitat el projecte d’una nova escola. En només tres anys s’ha incrementat molt el nombre d’alumnes, que ha passat d’uns 120 fins a prop de 200. Brea ha apuntat que, dels projectes en marxa, l'equipament que requereix el municipi “és el més feixuc però no el més problemàtic”, perquè ja s’han fet les passes perquè esdevingui realitat, encara que a hores d’ara no hi ha pressupost i per tant no hi ha previsió. Des del Govern –ha dit, volem donar prioritat a totes les escoles projectades a Catalunya, necessitem poder planificar i poder dir quan podrà ser.
 
En acabar la reunió, el delegat va signar el llibre d’honor i va saludar també el nou alcalde, Joan Iniesta (PSC), que substitueix a partir d’avui mateix a Joan Cols (CiU) arran  del pacte de govern subscrit entre ambdues forces polítiques municipals. Brea ha felicitat a Joan Cols per la gestió feta al capdavant del consistori.
 
Posteriorment delegat i l’alcalde van visitar el nucli antic de la Granada, que necessita poder comptar també amb fons del PUOSC per a la rehabilitació del barri perquè no han obtingut prou recursos provinents del FEDER.
 
Subirats
Al municipi de Subirats el delegat ha estat rebut per l’alcalde, Pere Pons i el regidor de Governació i Hisenda, Ferran Planas, que han explicat les complexitats de gestió que comporta un municipi amb 14 nuclis diferents. El delegat ha visitat posteriorment diferents indrets del terme municipal així com alguns equipaments realitzats darrerament, com ara el camp de futbol. Subirats té la sort –ha dit el delegat, de comptar amb un Ajuntament que ha sabut gestionar molt bé els recursos econòmics.
 
Actualment el consistori treballa en la programació d’actes per a la commemoració del bicentenari de la Guerra del Francès i la cruenta batalla que va haver a l’Ordal del 12 al 13 de setembre de 1813.
 
Subirats és un lloc emblemàtic, que desenvolupa iniciatives per recuperar la memòria històrica i que cerca la creació d’un centre d’interpretació històrica. El gener proppassat el municipi va acollir les 3es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica, en el 74è aniversari dels enfrontaments de la Guerra Civil a les Muntanyes de l'Ordal, el 23 i 24 de gener de 1939, considerats la darrera defensa de Barcelona davant l’exèrcit franquista.
 
Fa tres anys que el Patronat de Turisme de Subirats organitza una ruta guiada per mostrar totes les troballes d’aquests fets, amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya dins el projecte Tots els Noms de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

1  

Imatges

ANNEX

ANNEX 48