Gordó: "La tramesa de documents en els procediments judicials a través de l'aplicació e-Transnet permetrà fer la feina dels operadors jurídics més còmoda i àgil"

query_builder   13 juny 2013 17:20

event_note Nota de premsa

Gordó: "La tramesa de documents en els procediments judicials a través de l'aplicació e-Transnet permetrà fer la feina dels operadors jurídics més còmoda i àgil"

  • El titular de Justícia ha fet aquestes declaracions durant la signatura d’un conveni per a la tramesa de documents en els procediments judicials a través de l’aplicació informàtica e-Transnet, una eina informàtica desenvolupada pel Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, que permetrà la distribució de documents concursals
El conseller de Justícia, Germà Gordó, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, i el president del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Ignacio López Chocarro, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Justícia, el Consell General del Poder Judicial i el Consell de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, per a la tramesa de documents en els procediments judicials.
 
El Conveni, ha dit el conseller de Justícia, permetrà l’accés segur a la documentació dels procediments concursals i la distribució de documents dels administradors concursals a través de l’aplicació informàtica e-Transnet, “fent la feina de tots els operadors jurídics més còmoda i àgil.”
 
Germà Gordó ha destacat que aquesta nova aplicació informàtica forma part dels “constants avenços que es posen en funcionament des del Departament de Justícia per modernitzar l’Administració de justícia”. En aquest sentit, s’ha referit també a la nova eina que permet entrar les demandes de manera telemàtica a tot Catalunya o a l’experiència dels jutjats sense papers que està desenvolupant el Departament. “Totes aquestes actuacions demostren la voluntat de Justícia de fer més còmoda i més ràpida la feina dels jutjats de Catalunya i d’alliberar amb aquestes noves aplicacions els operadors jurídics, reduint-los els esforços de temps i de personal que han de fer en la seva tasca diària”, ha dit Gordó.
 
Finalment, el titular de Justícia ha remarcat que tots aquests nous instruments que s’estan implementant van lligats a la nova oficina judicial, que actualment ja funciona a Girona i que, d’acord amb tots els implicats en la seva posada en funcionament, es desplegarà, tal com preveu el programa d’extensió d'aquesta, a Olot, la Seu d’Urgell, el Vendrell i als partits judicials on ja hi ha una prova pilot d’oficina judicial.
 
   
L’e-Transnet
 
L’e-Transnet, desenvolupat pel Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, es troba instal·lat sobre una plataforma tecnològica del Consell General del Poder Judicial. S’hi accedeix mitjançant una pàgina web i permetrà als procuradors accedir, amb un codi d’usuari i una contrasenya, a la documentació del concurs a través dels servidors dels respectius col·legis de procuradors i descarregar-la.
 
L’aplicació, a disposició de l’òrgan judicial, facultarà els secretaris judicials per consultar els usuaris procuradors, crear carpetes per a procediments basades en la informació del nombre d’actuacions i assignar-hi un o més procuradors, consultar totes les carpetes i eliminar-ne documents, modificar procuradors assignats, esborrar carpetes de procediments i desar-hi documents. Tot això, amb les garanties de confidencialitat, privacitat i seguretat de les dades que les lleis processals exigeixen.
 
El sistema es va implantar el febrer de 2012, com a experiència pilot, al Jutjat Mercantil de Tarragona, per tal de solucionar el problema de la distribució de documents dels administradors concursals i donar, alhora, servei als col·legiats. Després d’aquesta experiència pilot, l’aplicació s’anirà implementant de forma gradual a la resta d’òrgans i oficines judicials de Catalunya.
 
L’estreta col·laboració entre l’Administració de la Generalitat i el Col·legi de Procuradors ha fet possible aquest Conveni, que té com a principal objectiu el bon funcionament de l’Administració de justícia, en la facilitat i l’agilitat dels procediments i en el servei als ciutadans.
 
El Conveni també preveu que el Consell de Col·legis de Procurados pugui donar accés a l’aplicació a altres entitats com l’Agència Tributària, l’Agència Tributària de Catalunya, la Tresoreria General de la Seguretat Social i el Fons de Garantia Salarial, a través de protocols de funcionament.