Jornada de Desenvolupament del Pla de Salut a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre

query_builder   14 juny 2013 11:51

event_note Nota de premsa

Jornada de Desenvolupament del Pla de Salut a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre

Més de 300 professionals sanitaris s’han reunit a Tortosa per compartir diferents experiències impulsades en el marc del Pla de salut a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.
 
Ahir la jornada va estar presidida pel secretari de Participació Social i Local del Departament de Salut, Francesc Sancho, i va comptar amb la presència de l’equip operatiu del Departament de Salut i de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre. Al llarg de la jornada es van presentar alguns dels projectes que es duen a terme al territori per tal de millorar l’atenció sanitària, la qualitat de vida de les persones i la sostenibilitat del sistema sanitari.
 
La jornada va començaramb taules rodones sobre l’abordatge de malalties urgents: codis infart, ictus i politrauma. Durant la tarda es van exposardiferents experiències sobre nous models d’atenció a pacients crònics; atenció integrada a les residències geriàtriques; i acords sobre l’abordatge de diferents patologies cròniques entre metges de família, atenció especialitzada i atenció sociosanitària (rutes assistencials). També es va parlar sobre la millora de la resolució de problemes de salut a través de visites virtuals, la unitat funcional d’ictus, el suport de la xarxa de salut mental a l’Atenció Primària o la unitat Farmacoterapèutica. Al final de la jornada es va presentarel Pla Salut, Escola i Comunitat (Pla SEC). Finalment la cloenda va anar a càrrec del director del CatSalut, Josep M. Padrosa, i del director general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut, Carles Constante.
 
Avui dia 14 continuen les sessions, que són obertes als ciutadans. Les taules rodones tractaran sobre com prevenir diferents malalties mitjançant l’abordatge dels factors de risc que les provoquen. També es farà una crida al reconeixement dels símptomes de l’accident vascular cerebral, ja que es detecta un baix nivell d’informació en aquestes patologies.
 
Més informació: