Protecció Civil activa l'alerta del pla Camcat per la fuita de combustible d'un catamarà incendiat a Roses (Alt Empordà)

query_builder   15 juny 2013 00:23

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del pla Camcat per la fuita de combustible d'un catamarà incendiat a Roses (Alt Empordà)

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquesta nit, als volts de les 23.00 hores, el Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT) en fase d'Alerta per la fuita de combustible d’un catamarà incendiat a Roses.
 
L’incendi ha afectat un catamarà d’uns 10 metres d’eslora que estava amarrat en una zona particular al canal major de la urbanització de Santa Margarida, al terme municipal de Roses, a tocar amb el de Castelló d’Empúries.
 
Arran d’aquest incendi, que ha cremat gairebé totalment l’embarcació i s’està enfonsant, s’ha produït el vessament del combustible del catamarà. Els Bombers de la Generalitat han confirmat que el foc ja estaria apagat i falta rematar alguns punts, i que no hi ha ningú al seu interior.
 
Hores d’ara es desconeix la quantitat de combustible que ha vessat i les dimensions de la taca de contaminació. El port esportiu de Roses proporcionarà les barreres per contenir el combustible vessat.
 
Al lloc hi estan treballant 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, i personal del port esportiu.
 
 
Barcelona, 14 de juny de 2013
23.40 hores