El conseller Puig inaugura la 47 edició de la Fira PromoPallars de la Pobla de Segur

query_builder   17 juny 2013 11:14

event_note Nota de premsa

El conseller Puig inaugura la 47 edició de la Fira PromoPallars de la Pobla de Segur

El passat dissabte 15 de juny el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va inaugurar la 47 edició de la Fira PromoPallars de la Pobla de Segur. Acompanyat del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, de l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, i d'altres autoritats municipals, comarcals i provincials el Conseller va visitar el recinte firal amb un total de 90 expositors, dels quals, nombroses parades eren d'artesans.
 
L'edició d'enguany estava dedicada al sector de la fusta i, sobretot, a les seves possibilitats econòmiques. Al llarg del cap de setmana, entre moltes altres activitats, s'han organitzat demostracions d'oficis, una gimcana per descobrir els arbres del Parc del Vernedot, una xerrada sobre bioconstrucció, una demostració de producció de biomassa i un taller-exhibició de construcció de falles. Totes elles des del punt de vista de la tradició, però també mirant cap al futur. 
 
L'Alcalde va voler transmetre al Conseller la importància del sector de la fusta en les nostres comarques, com a futur dinamitzador en la creació de llocs de treball relacionats amb la biomassa i amb la gestió forestal. Històricament, cal recordar que la Pobla de Segur tenia en la fusta un potencial econòmic rellevant: a principis del segle XX, per exemple, havia tingut un total de cinc serradores que comerciaven a partir dels troncs que baixaven els raiers per la Noguera Pallaresa.