V Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya

query_builder   18 juny 2013 19:11

event_note Nota de premsa

V Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya

 
Aquest matí s’ha celebrat a Salou la V Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya centrada en l’Atenció Primària. L’objectiu de la Jornada ha estat presentar els resultats del projecte d’implantació de les Unitats de Gestió de la Seguretat de Pacients als Equips d’Atenció Primària (EAP), projecte que fa 2 anys va iniciar el Departament de Salut.
 
La inauguració ha anat a càrrec de la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut, Roser Vallès; l’alcalde de Salou, Pere Granados; i el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona del Servei Català de la Salut, Josep Mercadé.
 
La jornada ha tingut quatre parts. La primera ponència s’ha centrat en l’estratègia de la seguretat dels pacients i el projecte dels EAP, a continuació s’ha parlat de l’experiència des del punt de vista de tres proveïdors que han participat en la primera fase del projecte, la tercera ponència ha comptat amb ponents de diferents EAP i finalment l’última ponència ha tractat el tema de l’ètica relacionada amb la seguretat dels pacients. El subdirector general de Serveis Sanitaris del Departament de Salut, Josep Davins, ha fet la cloenda de la Jornada.
 
El compromís del Departament de Salut amb la seguretat dels pacients queda ratificat en el Pla de Salut de Catalunya 2011-2015 que estableix com un dels seus projectes principals "Promoure polítiques de Seguretat i Qualitat Clínica". És en aquesta línia que s’emmarquen els objectius d’aquesta trobada, que pretén sensibilitzar els professionals sanitaris sobre la importància d’adoptar mesures preventives que puguin reduir l’índex d’esdeveniments adversos en les persones ateses en l’atenció primària de salut.
 
Més informació: