El Govern explica al Parlament mesures de suport a entitats socials de lluita contra la pobresa

query_builder   18 juny 2013 20:44

event_note Nota de premsa

El Govern explica al Parlament mesures de suport a entitats socials de lluita contra la pobresa

  • El Parlament debat la llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones
El Govern explicarà les mesures de suport a les entitats socials dedicades a la lluita contra la pobresa durant el ple del Parlament que s’inicia aquest dimecres i que es preveu que s’allargui fins dijous.  La consellera  de Benestar Social i Família, Neus Munté, serà l’encarregada de detallar les actuacions iniciades pel Govern en la lluita contra la pobresa durant la sessió de control al Govern.
 
La setmana passada la pròpia Munté va aprofitar la seva participació la segona reunió del comitè de seguiment de les mesures incloses en el Document de propostes per a la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya per “reafirmar el compromís del Govern en la lluita contra la pobresa, reiterar la complicitat entre Generalitat, administracions locals i entitats del Tercer Sector i expressar la voluntat que segueixi sent així”.
 
En la línia de la lluita contra la pobresa, el Govern va aprovar en la darrera reunió del Consell Executiu una partida d’ajuts a centres concertats que tenen alumnes amb situació econòmica desfavorida. En total seran 27 els centres educatius d’arreu del país que rebran aquesta subvenció per un valor total de 5.997.942 euros. La consellera Munté també parlarà sobre la lluita contra la pobresa com a resposta a una interpel·lació sobre la pobresa infantil i una altra sobre la situació econòmica de les entitats del tercer sector de Catalunya.
 
Durant la sessió de control al Govern també hi intervindrà el conseller de Salut, Boi Ruiz, que detallarà l’enfocament de les polítiques del seu departament i explicarà la situació de la Fundació de Gestió sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, respondrà tres preguntes parlamentàries. Dues sobre el simposi “Espanya contra Catalunya: una mirada històrica” i una altra sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. 
 
A més a més, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, informarà el Parlament sobre les darreres novetats del projecte Barcelona World; i el consell d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, farà el mateix amb l’anunci d’obertura d’un centre d’innovació de la multinacional Menschen a Terrassa. Al marge d’aquestes preguntes, el Govern també en respondrà d’altres sobre l’impuls de la reserva de la biosfera a les Terres de l’Ebre, la situació i les perspectives del Consorci per a la Normalització lingüística, la detenció d’un periodista a Barcelona o la funció pública.
 
Després de les preguntes al Govern, el ple seguirà amb la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.
 
Llei per la igualtat efectiva entre homes i dones

El ple del Parlament d’aquesta setmana també acollirà el debat a la totalitat de la proposició de llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones impulsada per CiU i ERC. La llei per la igualtat efectiva entre homes i dones pretén aconseguir la construcció de noves referències de relació entre homes i dones basades en el respecte.
 
La normativa que demà arribarà al ple del Parlament vol contribuir a eliminar el sexisme de les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va explicar durant la darrera comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament que “la igualtat és un dret de totes les persones, reconegut en el nostre ordenament jurídic i en l’ordenament internacional. La igualtat i no discriminació per raó de sexe s’articula com un principi bàsic del sistema universal dels drets humans” i, per tant, “aquesta Llei donarà resposta a un repte: garantir l’aplicació pràctica i efectiva del dret a la igualtat reconegut formalment en els textos legals”.