Sis companyies catalanes d'arts escèniques participen al Greenwich and Docklands International Festival

query_builder   19 juny 2013 16:08

event_note Nota de premsa

Sis companyies catalanes d'arts escèniques participen al Greenwich and Docklands International Festival

  • Les companyies presentaran els seus projectes davant més d’un centenar de programadors internacionals 
 
  • Tres produccions catalanes formen part de la programació del festival londinenc, un esdeveniment  de referència en l’àmbit de les arts de carrer
Greenwich and Docklands
Sis companyies catalanes del sector de les arts escèniques participaran, amb el suport del Departament de Cultura, en la trobada de programadors internacionals GDIF2013 Showcase, que té lloc en el marc del festival d’arts de carrer Greenwich and Docklands International Festival (GDIF). Aquest festival, que té lloc a Londres del 21 al 29 de juny, és un esdeveniment internacional de referència en les arts escèniques de carrer.
 
El Departament de Cultura dóna suport a les sis companyies mitjançant la cobertura i coordinació de la seva participació al festival (despeses de desplaçament i allotjament, i de difusió de la seva presència a l’esdeveniment). Les companyies que participen en la trobada són: Insectotròpics, Ponten Pie, Companyia de dansa Mar Gómez, Toni Mira, Joan Català, i Itinerània. Hi presentaran els seus projectes davant de més d’un centenar de programadors internacionals, per tal de potenciar el nombre de contractacions, principalment a festivals del Regne Unit, i trobar socis coproductors pels seus projectes.
 
La selecció de les companyies ha estat realitzada en col·laboració entre el director artístic de GDIF, Bradley Hemmings, codirector de la Cerimònia inaugural dels Jocs Paralímpics Londres 2012; i el director artístic de Fira Tàrrega, Jordi Duran, que presentarà també el Programa de suport a la creació de Fira Tàrrega, i el Màster de creació en arts de carrer, una iniciativa pionera en el camp de la producció d’espectacles outdoors, amb alumnat i professorat internacional. El Departament de Cultura considera Fira Tàrrega com a festival estratègic d'arts escèniques de carrer. Aquest any hi aporta 384.000 euros.
 
Així mateix, el GDIF comptarà amb tres produccions amb segell català a la seva programació: Cru, del duet format per Pau Portabella i Marta Torrents, membres de la companyia Fet a mà, que s’estrena al Regne Unit;  Any Day, un espectacle d’acrobàcies dalt d’un trampolí de Max Calaf, i Titeretú, una titella interactiva de la companyia Itinerània, que també s’estrena per primera vegada al Regne Unit.
 
L’any passat 10 companyies catalanes van presentar les seves creacions a la trobada per a professionals del GDIF, en què Catalunya és l’únic país que compta amb un espai propi.