La consellera d'Ensenyament avança que el Ministeri d'Educació reconsiderarà el Reial Decret de beques

query_builder   19 juny 2013 19:17

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament avança que el Ministeri d'Educació reconsiderarà el Reial Decret de beques

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha avançat aquesta tarda a la sortida de la reunió de la Conferència d’Educació que el Ministeri d’Educació reconsiderarà el Reial Decret de beques. Irene Rigau ha destacat que Catalunya i Andalusia s’hi han manifestat en contra i que en la reunió ha deixat clar que “aquest decret era perjudicial per garantir l’accés a l’ensenyament postobligatori en el compromís de tots per aconseguir que el 85% no abandonin els estudis i continuïn”.
 
La titular d’Ensenyament ha expressat al ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que “el decret no afavoria l’ensenyament postobligatori i que calia conciliar millor els temes de renda i els temes d’esforç i rendiment. El ministre ha dit que reconsideraria el reial decret en especial a les exigències acadèmiques”. La consellera ha declarat: “Estem satisfets que el ministre ho vulgui reconsiderar perquè és un projecte que perjudicava no només Catalunya sinó al conjunt de famílies i joves que en aquest moment de crisi necessiten més suport per l’estudi i no retallades en beques”.
 
Rigau també ha demanat que no es minvi el conjunt pressupostari destinat a beques, i sobretot, “que no s’eliminin aquelles ajudes i aquells components que són els que garanteixen la cohesió social i l’ascensor social –desplaçament, manteniment, ajuda a transport-. Són aquests components els que permeten accedir a estudis professionals als alumnes que estan allunyats de casa seva, i per tant, per respondre més a les vocacions dels joves cal mantenir aquests preceptes”.
 
La consellera ha afegit que Catalunya és partidària que s’incrementin els recursos de l’estat a beques. L’any passat, el Ministeri d’Educació també va reconsiderar rebaixar la nota d’accés a les beques mig punt, a petició del grup parlamentari de Convergència i Unió.
 
 
19 de juny de 2013