La consellera Munté participa en la commemoració del Dia Internacional de les Persones Sordcegues

query_builder   27 juny 2013 10:00

event_note Nota de premsa

La consellera Munté participa en la commemoració del Dia Internacional de les Persones Sordcegues

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, participa durant la jornada d’avui en diversos actes dedicats al Dia Internacional de les Persones Sordcegues. La diada commemora el naixement de Hellen Keller, persona amb sordceguesa que va destacar per la seva projecció personal i social i per la seva tasca de visibilització de les persones que tenen aquesta discapacitat sensorial doble.
 
La consellera assisteix aquest migdia a l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Persones Sordcegues de la Fundació ONCE Catalunya i, a la tarda, a l’acte  organitzat APSOCECAT. A les 19h, Neus Munté participa en la presentació de la taula rodona La sordceguesa, avui dia, organitzada per ADCS-DifuSord.
 
En el marc de la commemoració, és important destacar l’avenç que suposarà per a aquest col·lectiu la futura llei d’accessibilitat. La nova normativa, reclamada pel sector i impulsada pel Departament de Benestar Social i Família amb la col·laboració activa de les entitats, vol aconseguir una societat més inclusiva, que garanteixi l’autonomia i la igualtat d’oportunitats, especialment per a les persones amb discapacitat. Segons les darreres dades del Departament, l’any 2012 hi havia 490.134 persones amb discapacitat reconeguda a Catalunya.
 
El Projecte de llei que es troba actualment al Parlament té el triple objectiu de donar resposta a les necessitats actuals de les persones amb discapacitat, incorporar els avenços tecnològics a l’atenció de la discapacitat i simplificar la normativa.
 
El text contempla, no només l’eliminació de barreres arquitectòniques, sinó també les de comunicació, així també com d’aquelles situacions que generen una discriminació per a les persones amb discapacitat, quan aquestes no poden accedir amb igualtat de condicions que la resta de ciutadanes i ciutadans a un espai, una informació o un indret.
 
Algunes de les principals novetats d’aquest Pro­jecte de llei és que estableix un catàleg de definicions i con­ceptes més complet, més actualitzat i d’acord amb la terminologia actual i emprada pel sector. També regula l’ac­cessibilitat en àmbits com l’urbanisme, l’edi­ficació, el transport i la comunicació. Regula aquests, i alhora n’incorpora de nous, com l’accessibilitat als productes i als serveis.
 
En el seu conjunt, el text tracta l’accessibilitat des d’una perspectiva més integral i sobretot posa al dia i millora la normativa vigent.