Es normalitzen els accessos a Aigüestortes

Abans d'iniciar les visites al Parc, es recomana passar per les Cases de Parc de Boí (Alta Ribagorça) o d'Espot (Pallars Sobirà) per consultar les darreres novetats

query_builder   21 juny 2013 15:34

event_note Nota de premsa

Es normalitzen els accessos a Aigüestortes

Abans d'iniciar les visites al Parc, es recomana passar per les Cases de Parc de Boí (Alta Ribagorça) o d'Espot (Pallars Sobirà) per consultar les darreres novetats

 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està realitzant una nova valoració dels accessos al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
 
Els accessos principals al Parc Nacional estan oberts. Al sector de Sant Maurici, des d’Espot es pot accedir en vehicle particular fins a l’aparcament del Prat de Pierró, a través de la central hidroelèctrica d’ENDESA. El servei de transport públic de taxis 4X4 funciona fins l’estany de Sant Maurici i les proximitats de l’estany de Ratera. Els accessos a peu estan oberts.
 
Al sector d’Aigüestortes, es pot accedir amb vehicle particular fins l’aparcament de la palanca de Molina, a la ribera de Sant Nicolau. El servei de transport públic de taxis 4X4 accedeix fins als Estallos, poc abans de l’estany de Llebreta. L’accés a peu s’ha de fer per la mateixa pista forestal per on pugen els taxis però s’estan netejant els camins d’accés a peu tant per la solana com per l’obaga
 
La zona de Cavallers, a la capçalera de la Noguera de Tor, els accessos en vehicle a la presa de Cavallers estan oberts i es recomana pujar a peu per la mateixa carretera fins l’embassament. El camí al refugi Ventosa ha estat senyalitzat, per un nou recorregut, amb fites de pedres.
 
Els accessos per la Val d’Aran per Valarties i Aiguamòg-circ de Colomès estan tancats per desperfectes a les pistes d’accés. A la Vall Fosca, es pot arribar en vehicle fins a la presa de Sallente. El telefèric d’Estany Gento entrarà en funcionament, com estava previst, el proper 29 de juny.
 
El Bus del Parc ha començat a funcionar avui i esta lligat a  l’estat de la carretera C-26 pel Port de la Bonaigua obert des d’ahir.
 
 
En general, malgrat la normalització progressiva dels serveis es demana prudència als visitants. Abans d’iniciar les visites al Parc, es recomana passar per les Cases de Parc de Boí (Alta Ribagorça) o d’Espot (Pallars Sobirà)  per a consultar les darreres novetats i les diferents rutes  alternatives de visita o en qualsevol dels punts d’informació del Parc.