ENERGIA

La Generalitat celebra del 25 al 28 de juny la 9a Setmana de l'Energia sota el lema 'Quan parlem d'estalviar energia i diners, tu tens la paraula'

query_builder   25 juny 2013 13:08

event_note Nota de premsa

ENERGIA

La Generalitat celebra del 25 al 28 de juny la 9a Setmana de l'Energia sota el lema 'Quan parlem d'estalviar energia i diners, tu tens la paraula'

 
Avui s’inicia la 9a Setmana de l’Energia, que organitza l’Institut Català d’Energia (ICAEN). Sota el lema ‘Quan parlem d’estalviar energia i diners, tu tens l’última paraula’, i coincidint amb la Setmana de l’Energia Sostenible Europea, entre el 25 i el 28 de juny se celebraran diferents actes, jornades i esdeveniments per difondre tant la necessitat d’aplicar mesures d’estalvi i eficiència energètica com els beneficis econòmics per a les famílies que se’n deriven.
 
Els actes de la Setmana de l’Energia es dividiran en tres grans àmbits. En primer terme, la Setmana Ciutadana, orientada a tots els usuaris i consumidors d’energia, tindrà com a objectiu introduir als ciutadans en la comptabilitat energètica, tot posant al seu abast eines i instruments com a primer pas per a detectar les situacions on es pot efectuar una millora de consum energètic.
 
En segon lloc, la Setmana Tècnica, adreçada a professionals del sector de l’energia, comptarà amb diferents jornades, congressos i seminaris que se celebraran per tot el país i que tractaran sobre diferents aspectes i possibilitats de negoci relacionades amb l’estalvi i l’eficiència energètica.
 
Finalment, la Setmana Petita proposa un seguit d'activitats didàctiques i actuacions dirigides  als més petits perquè aprenguin a fer un bon ús de l'energia en el seu entorn quotidià.
 
L'Institut Català d'Energia ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona -des dels Àmbits de Medi Ambient i de Consum- i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per elaborar un catàleg d'activitats conjunt i posar-lo a disposició d'ajuntaments i entitats locals que ho sol·licitin. Per a tots aquells que vulguin participar-hi, la programació completa de la Setmana de l’Energia es pot consultar a l’adreça www.gencat.cat/icaen.