Grau Formatiu FP

El Govern adapta el cicle de grau superior de construccions metàl·liques a les necessitats del sector

query_builder   25 juny 2013 15:55

event_note Nota de premsa

El Govern adapta el cicle de grau superior de construccions metàl·liques a les necessitats del sector

  • Aquesta titulació s’ha renovat per adequar-la a la formació professional establerta a la LOE
  • El títol està desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya
El Govern ha aprovat avui el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior de construccions metàl·liques, amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats actuals del sector. Així mateix, el currículum s’ha adequat a la formació professional establerta a la LOE (Llei  orgànica  d’educació) i també se n’han ampliat els continguts. Aquest títol està desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya que permet la integració de la formació professional dels sistemes educatiu i laboral.
 
Amb aquesta adaptació, el currículum dóna resposta a les necessitats educatives del sector cap a una major integració dels sistemes de gestió relacionats amb la qualitat, la prevenció de riscos laborals i la protecció ambiental. Alhora, es busca assolir un alt grau de competitivitat en un sector molt globalitzat.
 
El currículum del cicle formatiu de grau superior de construccions metàl·liques defineix la competència a desenvolupar en el nou cicle i que consisteix, entre d’altres, a: dissenyar productes de caldereria, estructures metàl·liques i instal·lacions de canonada industrial; planificar, programar i controlar la seva producció; així com la supervisió dels sistemes de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental.
 
El nou cicle amplia continguts en relació amb els aspectes relacionats amb l’ús de màquines de tall per plasma, per làser o per aigua, amb la incorporació del control numèric (CNC). També incorpora el desenvolupament d’aplicacions informàtiques, la programació de PLC i robots, i el control de sistemes automàtics de tecnologies pneumàtiques, hidràuliques, elèctriques o les seves combinacions.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined