La Comissió Intermediterrània (CIM) celebra l'Assemblea General a Barcelona

query_builder   25 juny 2013 18:12

event_note Nota de premsa

La Comissió Intermediterrània (CIM) celebra l'Assemblea General a Barcelona

Catalunya presideix actualment la Comissió Intermediterrània, una de les sis comissions geogràfiques de la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, com a representant de la presidència de la CIM, presidirà l’Assemblea General de la Comissió Intermediterrània (CIM) que se celebrarà a la seu de Barcelona Activa, demà passat dijous 27 de juny. L’acompanyarà el director general de Relacions Exteriors, Francesc de Paula Gambús.
 
L’Assemblea General de la CIM s’iniciarà a les 9 hores amb la primera intervenció de la vicepresidenta, Joana Ortega, que cedirà la paraula al secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana. A continuació parlaran el regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Fathallah Sijilmassi. Tot seguit tindrà lloc l’aprovació de les actes de la sessió plenària de la CIM celebrada a Bialystok i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, presentarà el Pla d’acció de la Comissió Intermediterrània per al període 2013-2014.
 
Sopar de benvinguda ofert per l’Ajuntament de Barcelona
 
El dia abans de l’inici de l’Assemblea, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la vicepresidenta, Joana Ortega, presidiran el sopar de benvinguda que l’Ajuntament de Barcelona oferirà als membres de la CIM al Palauet Albéniz, situat a la muntanya de Montjuïc de Barcelona, demà dimecres 26 de juny, a les 20.30 hores. Al llarg del dia se celebraran les primeres reunions dels grups de treball sobre la cooperació territorial i altres temes d’interès com el transport, la política marítima i les polítiques per a la joventut, entre d’altres.
 
Joana Ortega presidirà la taula rodona de la segona sessió de l’Assemblea dijous 27 de juny, on també participarà en la introducció sobre el treball de la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)  i de la CIM en les estratègies macroregionals i en l’exposició de l’informe sobre “La política de cohesió a la Mediterrània” en el marc de l’ARLEM. Cal destacar la participació en les sessions de l’Assemblea del secretari general de la Unió per la Mediterrània (UpM), Fathallah Sijilmassi, del president de la Regió de la Toscana, Enrico Rossi, i del membre del Parlament Europeu, Raimon Obiols, entre d’altres.
 
Declaració Final de l’Assemblea a càrrec del president Artur Mas
 
El president de la Generalitat i president de la CIM, Artur Mas, presentarà la Declaració Final – Barcelona 2013 de l’Assemblea General de la Comissió Intermediterrània de la CRPM al Palau de la Generalitat, dijous 27 de juny, a les 14.30 hores.
 
La Comissió Intermediterrània és una de la sis comissions geogràfiques de la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa. La CIM va ser creada el 1990 per expressar els interessos comuns de les regions de la Mediterrània en importants negociacions europees. L’abast de la seva missió es va ampliar posteriorment per incloure qüestions relatives a totes les regions perifèriques de la Mediterrània, sobretot després de la Declaració de Barcelona de 1995 i de l’impuls de la Unió per la Mediterrània (UpM).