La directora general de Turisme visita la Val d'Aran i el Pallars Sobirà

query_builder   26 juny 2013 12:32

event_note Nota de premsa

La directora general de Turisme visita la Val d'Aran i el Pallars Sobirà

 

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marian Muro, va visitar ahir dimarts 25 de juny, al matí, la Val d'Aran acompanyada del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins.

 

A Vielha va mantenir una reunió amb el Síndic d'Aran, Carles Barrera, i la conselhèra responsable de turisme d'Aran, Anna Díaz, per conèixer de primera mà els danys causats per la riuada del 18 de juny i les afectacions posteriors en el sector turístic de la Val. Posteriorment va reunir-se amb representants dels càmpings de la Val (un dels sectors que ha sofert més danys per les riuades). La Directora es va comprometre a revertir la taxa turística recaptada a la Val d'Aran en millores d'accessos i de camins forestals i a la promoció turística de la pròpia Val.  Cal dir que els accessos als principals punts turístics de l'Aran estan oberts i els hotels i allotjaments turístics estan en ple funcionament.

 

Per la tarda, la senyora Muro es va desplaçar fins a Sort on va reunir-se, a l'Oficina Comarcal de Turisme, amb el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, i amb representants turístics d'aquesta comarca (empreses d'aventura, càmpings, hotels, etc).

 

A Vielha i a Sort, la Directora General va anunciar que la imminent campanya turística de la Generalitat de Catalunya inclourà referències i missatges per donar més rellevància a aquest territori pirinenc afectat per les riuades. Així mateix, va informar de la propera convocatòria d'una línia de credit de l'Institut Català de Finances destinada a les empreses turístiques per refer els danys dels aiguats. En referència a aquest crèdit, la senyora Muro va remarcar que s'està estudiant la carència durant un període de temps per facilitar la posada en funcionament de les activitats.