El conseller de Salut visita les noves instal·lacions del Servei de Radioteràpia Oncològica de l'Hospital de Terrassa

query_builder   27 juny 2013 14:04

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut visita les noves instal·lacions del Servei de Radioteràpia Oncològica de l'Hospital de Terrassa

 
Les noves instal·lacions garanteixen l'assistència a tots els pacients del Vallès Occidental i donen suport a les comarques veïnes

 

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat avui les noves instal·lacions del Servei de Radioteràpia Oncològica de l’Hospital de Terrassa, que donaran una atenció millor i més propera a tots els ciutadans del Vallès Occidental.
 
Es tracta d’un equipament modern, amb dos acceleradors lineals amb prestacions tecnològiques d'alta gamma i un TAC específic per a aquest servei. El primer accelerador va entrar en funcionament el passat mes de novembre i el segon ho farà després de l’estiu. Fins ara l’únic equipament de radioteràpia del Vallès Occidental es trobava a l’Hospital General de Catalunya, que compta amb dos acceleradors lineals.
 
Gràcies a una aliança estratègica entre el Consorci Sanitari de Terrassa-Institut Oncològic del Vallès i l’Hospital General de Catalunya, els dos dispositius de radioteràpia tenen una direcció de servei i estructura de recursos compartida que assegura una millor qualitat i aprofitament d’ambdós equipaments.
 
A més, la incorporació de dos acceleradors lineals al Consorci Sanitari de Terrassa amb prestacions tecnològiques d'alta gamma situa els tractaments en un alt nivell qualitatiu. Aproximadament cada accelerador pot tractar fins a cinc-cents pacients cada any, per la qual cosa es pot garantir l'assistència a tots els pacients del Vallès Occidental i donar suport a les comarques veïnes. D’aquesta manera es reduiran els desplaçaments a Barcelona.
 
Les obres d’aquest nou dispositiu de radioteràpia es van iniciar l’octubre del 2010 amb la construcció d’un nou magatzem per alliberar l’espai construït a reformar i la construcció de l’estructura dels búnquers. El cost total de la inversió en l’estructura i l’equipament és de 15 milions d’euros, que van ser adjudicats l’any 2009, i inclouen obra, equipament, direcció facultativa i finançament.