L'Anella Cultural del Departament de Cultura estén de nou el Barcelona Festival of Song a São Paulo

query_builder   3 juliol 2013 09:30

event_note Nota de premsa

L'Anella Cultural del Departament de Cultura estén de nou el Barcelona Festival of Song a São Paulo

  • El certamen anual té l’objectiu de donar a conèixer i preservar el repertori de cançó lírica, folklòrica i popular d’Amèrica Llatina i la Península Ibèrica
  • La tecnologia de l’Anella Cultural permetrà que es pugui participar simultàniament des de Barcelona i São Paulo en una classe magistral (4 de juliol) i un concert del festival (5 de juliol)
Enguany, per segon any consecutiu, la tecnologia de l’Anella Cultural que impulsa el Departament de Cultura permetrà estendre a São Paulo el Barcelona Festival of Song (BFOS)®, que té lloc del 20 de juny al 6 de juliol en diversos espais de la ciutat de Barcelona (Palau Moja, Biblioteca de Catalunya, Residència d’Investigadors i Centre Artesà Tradicionàrius).
 
El Barcelona Festival of Song és un certamen anual que té l’objectiu de donar a conèixer i preservar el repertori de cançó lírica, folklòrica i popular d’Amèrica Llatina i la Península Ibèrica. El BFOS ofereix el “Curs d’història i interpretació del repertori vocal d’Amèrica Llatina i la Península Ibèrica” i una programació de deu concerts gratuïts i oberts al públic, amb músics i intèrprets provinents d’Austràlia, Argentina, Brasil, Catalunya, Colòmbia, Estats Units, Holanda, Irlanda i Mèxic.
 
Concretament, l’Anella Cultural permetrà que es pugui participar simultàniament des de Barcelona i São Paulo en una classe magistral demà i en un concert  demà passat. D’una banda, els alumnes i professors del “Curs d’història i interpretació del repertori vocal d’Amèrica Llatina i la Península Ibèrica” que participin en la classe magistral del 4 de juliol podran fer-ho tant des de la Residència d’Investigadors de Barcelona com des del Centro Cultural São Paulo. Per l’altra, l’Anella Cultural també farà possible el concert Pont de cançons del divendres 5 de juliol a les 20:30 hores, en què els alumnes del BFOS cantaran en directe i establiran ponts culturals entre Catalunya (Residència d’Investigadors) i Brasil (Centro Cultural São Paulo). L’entrada al concert serà gratuïta i oberta al públic.
 
El Barcelona Festival of Song®
 
El BFOS va néixer l’any 2005 amb la voluntat de donar rellevància al repertori de cançó artística d’Amèrica Llatina i la Península Ibèrica, i fer visible el treball de compositors de qualitat fins ara pràcticament desconeguts. El BFOS aplega musicòlegs, músics, intèrprets i alumnes de tots els continents interessats en l’estudi de la història i la interpretació del repertori vocal iberoamericà. Organitzat per mundo Arts Inc., el certament té dues vessants, una acadèmica i una divulgativa.
 
El “Curs d’història i interpretació del repertori vocal d’Amèrica Llatina i la Península Ibèrica” dóna resposta a la vessant acadèmica i inclou conferències, classes magistrals, classes de dicció i interpretació i assistència a concerts. Finalment, els alumnes tenen l’oportunitat de participar en dos concerts públics. La segona vessant del BFOS es materialitza a través d’un cicle de deu concerts gratuïts que pretenen donar a conèixer la riquesa de la música lírica, popular i folklòrica iberoamericana. El cicle ofereix diversos programes que van des del flamenc a la música coral, la cançó lírica iberoamericana i el repertori per a piano. públic.
 
 
L’Anella Cultural
 
L’Anella Cultural és un projecte del Departament de Cultura que desplega les potencialitats de la fibra òptica en les noves formes de creació i producció culturals. Per mitjà de l'ample de banda d'internet de segona generació, els centres culturals poden integrar accions presencials amb d'altres de virtuals, amb el propòsit d’inserir el llenguatge audiovisual i les tecnologies en els circuits de creació i difusió culturals.
 
El Departament de Cultura coordina la gestió i els esdeveniments culturals de l’Anella, que es decideixen a proposta de les ciutats i els equipaments que les produeixen, comparteixen i acullen. Es tracta d’una proposta pionera en l’àmbit dels projectes de recerca, innovació i desenvolupament (R+I+D), però no és un projecte construït al voltant de la tecnologia, sinó que explora com aquesta pot ajudar a millorar l’acompliment dels objectius tradicionals d’un equipament cultural.