El conseller Espadaler inaugura l'Escola d'Estiu de l'ISPC, centrada en la seguretat a Internet i les xarxes socials

query_builder   3 juliol 2013 12:16

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler inaugura l'Escola d'Estiu de l'ISPC, centrada en la seguretat a Internet i les xarxes socials

L’Escola d’Estiu, que enguany celebra la seva tercera edició, tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de juliol

Foto
El conseller ha destacat la importància que l'Escola d'Estiu tracti un tema tan actual i que "ens ha d'ocupar tant en un futur com és el ciberespai, ja que no es pot parlar de seguretat sense tenir en compte aquest entorn virtual”. Espadaler ha celebrat que "l'ISPC obri aquest espai de reflexió i de debat a diferents àmbits i perspectives, més enllà de l'estrictament policial" com poden ser la identitat digital, per exemple.
 
El titular d’Interior també ha valorat molt positivament que l’Escola se celebri també a múltiples espais com l'ISPC, el Departament d'Interior, el Parlament o el Col·legi de Periodistes. “Això permet acostar el debat als col·lectius i àmbits més involucrats en els diferents aspectes que es tracten, que, en definitiva, és una de les finalitats de l'ISPC i demostra la consolidació de l' Escola d'Estiu, que enguany se celebra per tercera vegada”, ha afegit.
 
Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Núria Aymerich,  ha  posat de relleu la tasca que l'ISPC fa  a Internet i les xarxes socials “per compartir coneixement: des de l'espai d' aprenentatge en línia, ISPC EN XARXA, al web, la consulta de documentació sobre seguretat i emergències, el butlletí electrònic o xarxes socials com Twitter”. En aquest  sentit, Aymerich  ha recordat que “es podran seguir les diferents intervencions des de l'etiqueta de Twitter   #ISPCdEstiu”.
 
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya abordarà en la 3a edició de l’Escola d’Estiu diferents aspectes relacionats amb la seguretat a Internet i les xarxes socials, un dels àmbits prioritaris de les polítiques de seguretat de la Unió Europea.
 
Durant tres dies es reflexionarà sobre diversos temes com ara què hem de tenir en compte a l’hora de gestionar la nostra reputació digital, com els pares i mares poden educar els seus fills, els problemes sorgits dels informers a escoles i universitats, com es protegeix la gent gran, com consumir d'una manera segura, les mesures de prevenció i seguretat que han de prendre les empreses, una reflexió ètica sobre el nostre comportament a la xarxa...
 
Les jornades també serviran de punt de debat tècnic sobre els canvis que es produeixen en la comunicació en seguretat i emergències o com utilitzen els polítics la xarxa. El programa es completarà amb visites a diferents instal·lacions, un ampli recull documental i tallers d'autodiagnosi, entre d'altres activitats.
 
L'Escola d'Estiu comptarà amb la participació de professionals de diferents àmbits, com ara policies especialitzats en delictes informàtics o en programes educatius adreçats a joves i a la gent gran; experts en xarxes socials, comunicadors, consultors en estratègies digitals i en seguretat de la informació, sociòlegs, advocats, gestors de portals de banca i comerç electrònic, entre d'altres.