El Govern impulsa la internacionalització de les universitats catalanes amb més de 600.000 euros per fomentar l'ús de terceres llengües

La convocatòria està oberta a totes les universitats catalanes, públiques i privades

query_builder   10 juliol 2013 13:16

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la internacionalització de les universitats catalanes amb més de 600.000 euros per fomentar l'ús de terceres llengües

La convocatòria està oberta a totes les universitats catalanes, públiques i privades

El Govern destinarà aquest any 611.780 euros a fomentar l’ús de les terceres llengües a les universitats catalanes amb la convocatòria del programa Interlingua. Aquesta línia d’ajuts, oberta a totes les universitats catalanes públiques o privades, té per objectiu impulsar la presència i l’ús de les terceres llengües –en especial de l’anglès-, utilitzades també per la comunitat universitària com a resultat de la internacionalització derivada de l’Espai Europeu d’Educació Superior i garantir la presència i l’ús del català a les universitats, atès el seu caràcter de llengua pròpia.
 
Aquesta convocatòria respon a la voluntat del Govern d’impulsar un model universitari que reforci l’obertura social i promogui encara més la internacionalització de les universitats catalanes per situar-les com a nodes en els seus camps de coneixement a nivell mundial.
 
D’entre les activitats que seran subvencionades es troben l’elaboració de proves interuniversitàries per a l’acreditació dels nivells adequats de coneixements lingüístics de terceres llengües; els cursos per obtenir al nivell de suficiència de català per al professorat docent i investigador; l’elaboració de recursos lingüístics que condueixin a incrementar la docència i la recerca en català i en anglès; els cursos i activitats per potenciar l’acollida i l’intercanvi lingüístic i cultural dels estudiants estrangers i locals, i el manteniment i l’actualització dels espais d’autoaprenentatge de llengua catalana i de terceres llengües.
 
Dels 611.780 euros amb què està dotada la convocatòria, 551.780 els aporta la Secretaria d’Universitats i 60.000 la direcció general de Política Lingüística del Departament de Cultura. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 9 d’agost de 2013. Les sol·licituds s'han d'emplenar a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat, a l'adreça electrònica http://www.gencat.cat/ovt.
 
Les bases i la informació relacionada amb la convocatòria Interlingua es pot consultar a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, a l’adreça web www.gencat.cat/agaur.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat ajuts INTERLINGUA

Comunicat ajuts INTERLINGUA
PDF | 269