Brasil

President Mas: "Estem fent un gran esforç en l'economia del coneixement perquè és una sortida natural per modernitzar el país"

query_builder   10 juliol 2013 20:52

event_note Nota de premsa

President Mas: "Estem fent un gran esforç en l'economia del coneixement perquè és una sortida natural per modernitzar el país"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí el seminari empresarial “São Paulo-Catalunya: oportunitats de negoci” i s’ha reunit amb el governador de São Paulo, Gerardo Alckmin
El president s'ha reunit aquest matí amb el governador de Sao Paulo, Gerardo Alckmin
El president s'ha reunit aquest matí amb el governador de Sao Paulo, Gerardo Alckmin
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí des del Brasil que “Catalunya està fent un esforç molt important en l’economia del coneixement”, que representa una de les grans apostes de futur del país, perquè “és una sortida natural per modernitzar la nostra economia i el nostre país, en un moment crucial on ho estem passant malament econòmicament”.
 
En aquest àmbit, que engloba el món acadèmic, universitari i científic, el president ha destacat el gran treball que s’hi ha fet en els últims 15 anys i que ha permès que, avui, quan Catalunya només és un 0,1% de la població mundial, “representem un 1% de tota la producció científica mundial, deu vegades més del que ens correspondria per la nostra població”.
 
El president de la Generalitat ha fet aquest anàlisi durant la inauguració del seminari empresarial São Paulo-Catalunya: oportunitats de negoci, que s’ha celebrat aquest matí. Davant d’una nodrida representació empresarial brasilera i catalana, el cap de l’Executiu ha remarcat que “hi ha un ampli ventall de sectors on Catalunya pot aportar coses i també aprendre molt de  São Paulo”, i s’ha mostrat convençut que “sortiran moltes vies de col·laboració perquè els teixits productius dels dos països puguin identificar oportunitats de cara al futur”.
 
En aquest sentit, el president ha subratllat l’àmplia experiència que té Catalunya en camps com el transport públic, assegurant que “tenim un dels millors sistemes de transport públic de la Unió Europa i un dels més avançats del món”, o en el terreny mediambiental, on ha destacat el gran esforç de modernització fet, invertint en depuradores, tractament de residus, etc. També el sector turístic, “on Catalunya s’ha situat en un lideratge europeu i quasi mundial”; el desenvolupament urbanístic i de transformació de barris i ciutats i el camp de les infraestructures viàries han estat altres sectors en els quals el president ha assegurat que Catalunya pot aportar molta experiència i coneixement.
 
Cal destacar que l’estat de São Paulo és el principal pol industrial i econòmic del Brasil, ja que concentra el 40% del PIB. La importància del mercat paulista, l’estat de les seves infraestructures i la possibilitat d’aconseguir mà d’obra ben preparada han fet que moltes empreses catalanes hagin decidit establir les seves filials a l’estat de São Paulo.
 
L’objectiu del seminari que avui ha inaugurat el cap de l’Executiu és presentar Catalunya i les seves empreses a la Federació de les Indústries de l’Estat de São Paulo (FIESP), que aglutina les empreses més importants de l’estat. Hi participaran 60 empreses catalanes i brasileres.
 
 
Reunió amb el governador de São Paulo
La jornada del president a São Paulo ha començat al matí, amb una reunió amb el governador d’aquest estat, Gerardo Alckmin. A la trobada també hi han participat els secretaris del govern local de desenvolupament, ciència i tecnologia; d’energia; i de turisme, i l’assessor de l’Executiu en temes internacionals.
 
El president Mas ha explicat al finalitzar la reunió que s’han explorat vies de col·laboració en diversos àmbits com el turisme, el medi ambient, les energies renovables o la universitat, tenint en compte les similituds que presenten Catalunya i São Paulo, dos territoris amb “una base industrial forta, una economia molt diversificada i orientada cap a l’exterior”. Artur Mas ha destacat que São Paulo és “la gran capital econòmica del conjunt del Brasil”, de la mateixa manera que Catalunya és la primera economia d’Espanya i del sud d’Europa, i aquest fet, ha dit, obre “moltes possibilitats de col·laboració en les quals volem insistir en el futur”.
 
La visita del president a l’estat de São Paulo continuarà aquesta tarda amb una reunió a la seu d'ACC1Ó amb el president de l'Associació de Companyies Aèries del Brasil, Eduardo Sanowicz, i amb la directora d'Estratègia Comercial de Long Haul de LATAM, Catalina Nannig. A partir de les 19 hores, Artur Mas visitarà la Cinemateca Brasileira, on mantindrà una trobada amb els presidents i vicepresidents de la comunitat catalana de São Paulo. Tot seguit, assistirà a l'estrena de la minisèrie Descalç sobre terra vermella, biòpic sobre la vida del bisbe Pere Casaldàliga.
 

3  

Imatges

Reunió amb el governador de Sao Paulo (1)

Reunió amb el governador de Sao Paulo (1) 573

Reunió amb el governador de Sao Paulo (2)

Reunió amb el governador de Sao Paulo (2) 420

Inauguració seminari empresarial

Inauguració seminari empresarial 458