Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA del Pla INUNCAT per les pluges intenses que s'estan produint i les previstes durant la tarda

query_builder   11 juliol 2013 15:58

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA del Pla INUNCAT per les pluges intenses que s'estan produint i les previstes durant la tarda

  • En aquests moments plou amb intensitat a l’Alt Empordà, al Vallès Oriental i al Gironès.
  • En les properes dues hores les pluges es desplaçaran al Baix Empordà, la Selva, el Maresme i al Vallès Occidental
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar.
 
Segons les dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, s'observen xàfecs i tempestes intenses a les comarques de l'Alt Empordà, Vallès Oriental i Gironès que descarreguen amb forta intensitat. En les dues properes hores podran afectar també al Baix Empordà, Selva, Maresme Vallès Occidental. Localment aniran acompanyades de calamarsa o pedra i vent ratxejat.
 
Per altra banda l’Agència Catalana de l’Aigua informa que degut a aquestes pluges es poden donar augments sobtats de cabals a les rieres de les comarques avisades. Els cabals dels rius de les conques internes es troben totalment normalitzats.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
 
D’altra banda, segons la informació facilitada per Endesa Generación i l’Agència Catalana de l’Aigua continuen les maniobres ordinàries en algunes preses i, com a conseqüència d’aquestes, els cabals dels rius són superiors als habituals, tal i com es detalla a continuació:
 
Endesa Generación
Conca del Segre
  • Sopeira: 11 m3/s
  • Embassament de Lleida: 30 m3/s
  • Baserca: 12 m3/s
  • Sant Llorenç de Montgai: 10 m3/s
 
Conca Noguera Pallaresa
  • La Torrassa: 22 m3/s
 
ACA
Conca del Llobregat
  • Llosa de Cavall: 1,9 m3/s