El president Mas, en un moment de la visita al showroom de Roca a São Paulo

President Mas: "Roca és un exemple excel·lent de la capacitat de les nostres empreses d'obrir-se al món"

query_builder   11 juliol 2013 18:09

event_note Nota de premsa

President Mas: "Roca és un exemple excel·lent de la capacitat de les nostres empreses d'obrir-se al món"

·         L’empresa ha anunciat una inversió de 13,5 milions en una nova fàbrica a Recife
 
·         El cap de l’Executiu assegura que “cada vegada que una empresa catalana s’implanta a l’exterior està ajudant Catalunya a tirar endavant”
El president Mas, en un moment de la visita al showroom de Roca a São Paulo
El president Mas, en un moment de la visita al showroom de Roca a São Paulo
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat en el darrer dia del seu viatge oficial al Brasil el showroom de Roca a São Paulo i ha posat aquesta empresa com a “exemple potent de la capacitat de les nostres empreses d’internacionalitzar-se i obrir-se al món d’una manera excel·lent”.
 
El cap de l’Executiu ha assenyalat que per projectar-se internacionalment no cal ser una empresa molt gran, sinó “tenir una idea molt clara, un projecte molt definit, un bon producte, un bon servei i capacitat de vèncer les dificultats i de superar els obstacles”. El president ha fet un paral·lelisme amb el país, i ha dit que “això també serveix per a Catalunya: capacitat de resistir, idees clares, projecte, un rumb definit i capacitat de superar els obstacles”. “Això que han fet moltes empreses també ho pot fer el nostre país de cara al projecte polític que estem vivint”, ha reblat.
 
Artur Mas, que ha visitat les instal·lacions de Roca a São Paulo acompanyat del country manager de la companyia al Brasil, Joan Jordà, i del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha explicat que “moltes vegades el creixement d’empreses fora del país va acompanyat de processos de consolidació i, fins i tot, de creixement en el propi país”.
 
El president Mas ha destacat el fet que Roca, fundada a Gavà el 1917, sigui present a 135 mercats d’arreu del món i ha dit que aquest “és un grandíssim exemple del missatge que intento donar al nostre teixit productiu: el nostre mercat interior és petit, però més enllà hi ha un món immens amb oportunitats extraordinàries per a aquelles empreses que es vulguin espavilar”. El cap del Govern ha afegit que “un bon resum del viatge al Brasil, és la trajectòria de Roca, que, al costat de moltes altres empreses catalanes, està obrint horitzons i mercats, està creixent molt i molt bé, liderant les marques dels seus segments de mercat”.
 
Durant la visita del president al showroom de Roca, l’empresa ha anunciat que invertirà 13,5 milions d’euros en una nova fàbrica a Recife, a l’estat brasiler de Pernambuco, que entrarà en funcionament el primer trimestre del 2014. La nova planta produirà un milió d’aixetes cada any i representarà la creació de 230 llocs de treball.
 
Roca es va introduir al Brasil el 1999, amb la compra del grup Laufen. Actualment és líder en quota de mercat en el sector del bany al Brasil. Compta amb sis fàbriques i 3.200 treballadors en aquest país.
 
Balanç positiu del viatge
Posteriorment, en declaracions als mitjans de comunicació, el cap del Govern s’ha mostrat “raonablement satisfet” del seu viatge al Brasil, que finalitza avui. Artur Mas ha afirmat que “el missatge principal és que situar-nos al món, també econòmicament, està al nostre abast” i ha afegit que “el que s’està fent al Brasil, com a gran país emergent, va en aquesta línia i tots els esforços de la Generalitat aniran a subratllar aquest projecte de situar-nos bé al món i animar el nostre teixit productiu a sortir a fora”.
 
El president de la Generalitat també ha remarcat que les empreses catalanes de tot tipus que surten fora “són ambaixadores de Catalunya al món” i ha subratllat que “cada vegada que una empresa catalana s’implanta en un mercat exterior, està ajudant el país sencer, Catalunya, a tirar endavant”.
 
Pel que fa al suport del Govern a la internacionalització de les empreses, el cap de l’Executiu ha destacat la tasca de les 34 delegacions de la Generalitat a l’exterior i ha assegurat que “del que es tracta no és de disminuir la nostra acció exterior, sinó d’incrementar-la, potenciar-la i donar-li més força”. “Si el missatge és que el nostre món és el món i ens hi hem de situar bé fora, seria absurd que com a Govern ens quedéssim replegats i tancats a dintre de casa, no tindria sentit”, ha conclòs.
 
El president Mas ha anunciat que aquest mateix any té previst viatjar a l’Índia, on hi ha moltes empreses catalanes. També ha dit que, tal com va avançar en el seu viatge als Estats Units, també anirà a Israel, “que és un altre dels nostres mercats de referència en el camp científic i tecnològic, de la innovació i la col·laboració entre universitats”.
 
Artur Mas ha recordat que l’Estat espanyol “segueix sent un mercat molt important, però ja no és el més important i això està molt bé perquè vol dir que ens estem obrint molt més, que som més competitius”. En aquest sentit, ha assenyalat que aquesta menor dependència “s’ha de produir en tot, en el camp de l’economia, de la política, de la relació institucional”, però ha afegit que “no s’ha de veure com una operació de confrontació amb l’Estat, sinó de subratllar un projecte propi per a nosaltres”.
 
 

1  

Imatges

Visita a Roca

Visita a Roca 537