Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses avui i demà

query_builder   13 juliol 2013 11:48

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses avui i demà

  • Segons la darrera actualització del Servei Meteorològic de Catalunya es mantenen les previsions de pluges intenses fins les 20 hores a la meitat nord del País
  • De cara a demà diumenge s’amplia la previsió de pluges de 8 a 14 hores a la zona dels Pirineus i fins les 20 hores a la meitat nord del País
  • Protecció Civil recomana molta precaució per a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i l’aire lliure en general
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar.
Segons la darrera actualització del SMC es manté la previsió de pluges intenses per avui dissabte 13 de juliol fins les 20 hores a la meitat nord del país. El llindar que es podrà superar és el de 20 litres/m2 en 30 minuts i les precipitacions seran en forma de xàfecs o tempestes, que localment podran anar acompanyades de calamarsa o pedra.
 
De cara a demà diumenge 14 de juliol s’amplia aquesta previsió a partir de les 8 hores al Pirineu i Pre-Pirineu, i de les 14h a les 20h a la meitat nord del país, on s’han afegit les comarques del Segrià, les Garrigues, la Conca de Barberà i el Baix Llobregat. Les pluges de demà a la tarda podrien afectar, també, a zones del litoral i prelitoral central de Barcelona.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
 
Així mateix, es comunica que en base a les informacions facilitades per Endesa Generación i l’Agència Catalana de l’Aigua, continuen les maniobres ordinàries en algunes preses i, com a conseqüència d’aquestes, el cabal dels rius són superiors als habituals, tal i com es detalla a continuació:
 
Endesa Generación
Conca del Segre
  • Sopeira: 11 m3/s
  • Embassament de Lleida: 30 m3/s
  • Sant Llorenç de Montgai: 10 m3/s
 
Conca Noguera Pallaresa
  • St Antoni de Talarn: 34 m3/s
 
ACA
Conca del Llobregat
  • Llosa de Cavall: 2,1 m3/s