Protecció Civil de la Generalitat: Ampliació dades de l'ALERTA del Pla INUNCAT

query_builder   13 juliol 2013 21:21

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Ampliació dades de l'ALERTA del Pla INUNCAT

  • És important extremar les precaucions en aquells indrets que les tempestes siguin torrencials
  • L’episodi de tempestes s’amplia fins les dues de la propera matinada afectant a la meitat nord de Catalunya
  • De cara a demà diumenge 14 de juliol s’espera un nou episodi de tempestes a partir de les 8 hores del matí
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en ALERTA el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar.
 
Segons la darrera actualització del SMC s'ha observat una tempesta amb intensitat torrencial a la comarca del Solsonès que també han afectat la Noguera, la Segarra, el Nord de l’Anoia i l’Oest del Bages. En aquests moments aquesta tempesta està activa.
 
D’altra banda, la predicció indica que l’episodi de tempestes s’amplia fins les dues de la propera matinada afectant a la meitat nord de Catalunya: Punts de Ponent, comarques del Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i comarques del prelitoral nord.
 
De cara a demà diumenge 14 de juliol s’espera un nou episodi de tempestes a partir de les 8 hores del matí amb afectant al Pirineu i Pre-Pirineu. A partir de les 14h a les 20h la predicció s’amplia i les tempestes es podran donar en qualsevol indret del País, amb més probabilitat al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central. Les precipitacions seran en forma de xàfec o tempesta, i localment podran anar acompanyades de calamarsa o pedra.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.