Reconeixement al procés de modernització únic i pioner de la justícia a Catalunya

query_builder   16 juliol 2013 11:32

event_note Nota de premsa

Reconeixement al procés de modernització únic i pioner de la justícia a Catalunya

  • El Consell General del Poder Judicial ha atorgat al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya el Premi Qualitat de la Justícia 2013 en la seva modalitat “Una justícia més eficaç”, pel projecte de Presentació telemàtica de demandes i escrits de la jurisdicció civil

 

  •  El conseller de Justícia, Germà Gordó, celebra aquest reconeixement perquè “posa de manifest el compromís i els esforços de la Generalitat per donar un millor servei als ciutadans”
El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha decidit atorgar al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya el Premi Qualitat de la Justícia 2013 en la seva modalitat “Una justícia més eficaç”, pel projecte de Presentació telemàtica de demandes i escrits de la jurisdicció civil. 
 
En aquest sentit, el conseller de Justícia, Germà Gordó, ha celebrat aquest reconeixement perquè “posa de manifest el compromís i els esforços de la Generalitat per donar un millor servei al ciutadans” i ha recordat que “un dels objectius principals dels processos de modernització de la justícia és apropar-la a la gent i fer-la més àgil, eficaç i eficient, mantenint els actuals estàndards de seguretat jurídica”.
 
Aquest premi posa de manifest que anem en la bona direcció i que la política del Govern en matèria de modernització de la justícia és la que ha de ser”, ha afegit el titular de Justícia, que, al mateix temps, ha asseverat que “en totes aquestes polítiques l’eix central no és el programa informàtic en si, sinó que aquestes millores signifiquin un clar benefici per a la ciutadania i per als professionals de l’Administració de justícia”.
 
Germà Gordó ha reconegut la implicació dels procuradors en aquest procés de modernització, que ha rebut el reconeixement del CGPJ. Gordó ha afegit que “sense aquesta col·laboració entre institucions, ni la implantació d’aquests mòduls ni el premi que en reconeix l’excel·lència haguessin estat una realitat”.
 
 
Premi Qualitat de la Justícia 2013 en la seva modalitat “Una justícia més eficaç”
 
El CGPJ ha decidit atorgar aquest premi per la implantació a Catalunya del mòdul que permet la presentació telemàtica de demandes (mòdul TTA) i el mòdul que permet la presentació telemàtica dels escrits de tràmit (mòdul RED).  
 
El primer d’aquests mòduls premiats és el que permet als procuradors presentar demandes, que són aquells escrits que inicien un procediment judicial. És operatiu en els 49 partits judicials i, actualment, una de cada dues demandes que es presenten a Catalunya ja es fa pel canal totalment telemàtic. Es preveu que a finals de 2013 el volum de demandes presentades telemàtiques en superi les 100.000. 
 
El segon dels mòduls premiats és el que permet als procuradors presentar els escrits de tràmit, aquells que es presenten un cop les parts ja han comparegut en un procediment judicial davant dels jutjats. En aquest segon cas, a més, els escrits també són traslladats de forma automàtica als procuradors representants de les parts comparegudes, així com a les seus dels col·legis de procuradors que els administren. Es preveu que aquest mòdul, que encara està en fase de prova pilot i que ja dóna bons resultats, s’implanti a finals de setembre.
 
Ambdós mòduls formen part de l’e-justícia.cat, un sistema d’informació integrat per diferents mòduls, entre els quals el de tramitació telemàtica d’assumptes ha estat el primer pas per a la implementació real de l’expedient judicial electrònic, un dels eixos de l’oficina judicial moderna i eficient i, veritablement, al servei dels ciutadans.
 
Els premis Qualitat de la Justícia van ser instituïts pel CGPJ en reconeixement a les iniciatives més rellevants de millora en la qualitat del servei públic implementades pels òrgans judicials i altres organismes que treballen al servei de l’Administració de justícia.