Territori i Sostenibilitat inicia un treball per conèixer el trànsit de camions de pas per Catalunya

query_builder   17 juliol 2013 10:53

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat inicia un treball per conèixer el trànsit de camions de pas per Catalunya

  • Els resultats permetran conèixer, entre altres dades, la causa d’utilització de les principals vies del país com a itinerari preferent
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat durà a terme durant aquest mes una sèrie d’enquestes a transportistes per conèixer la caracterització del trànsit actual de camions a les principals vies del país. Els resultats permetran analitzar l’origen i destinació dels desplaçaments, lloc de procedència, tipus de mercaderia transportada, tonatge i nombre d’eixos, entre altra informació, així com la causa d’utilització de les diferents vies com a itinerari preferent.
 
Actualment s’estima que hi ha uns 4.000 camions de trànsit de pas per Catalunya. Per conèixer les característiques d’aquests tipus de vehicles i poder realitzar en un futur algunes actuacions de millora de la mobilitat, com l’aplicació de l’Eurovinyeta, el Departament de TES realitzarà enquestes les dues pròximes setmanes en diferents vies d’alta capacitat, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra.
 
Les enquestes inclouran la següent informació:
 
· Origen i destinació del viatge.
· Freqüència del viatge.
· Tipus de vehicle: tonatge, nombre d’eixos.
· Tipus de càrrega o de mercaderia transportada.
· Empresa a què pertany: nom i tipus.
· Número de matrícula/nacionalitat.
· Antiguitat / Euro o anteriors.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 116