El president Mas, avui al Parlament

President Mas: "Estem actuant amb la màxima transparència, donant explicacions i donant la cara"

query_builder   17 juliol 2013 14:34

event_note Nota de premsa

President Mas: "Estem actuant amb la màxima transparència, donant explicacions i donant la cara"

·         El cap de l’Executiu assegura que, si els indicis de què parla el jutge del cas Palau es convertissin en proves, seria “el primer d'actuar”
 
·         Artur Mas destaca que “si no és perquè Catalunya estira del carro de la promoció exterior, malament aniria al conjunt de l’Estat”
El president Mas, en un moment de la seva intervenció
El president Mas, en un moment de la seva intervenció
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat avui durant la sessió de control, al Parlament de Catalunya, que el Govern està actuant “amb la màxima transparència, donant explicacions allà on cal i donant la cara”, perquè “som els primers interessats que la moral general del país no caigui”, com a conseqüència dels presumptes casos d’irregularitat.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha recordat que el pròxim 31 de juliol compareixerà en una comissió específica sobre el cas del Palau de la Música al mateix Parlament de Catalunya i ha subratllat que “cada vegada que se’m pregunta i se’m demanen explicacions no miro a un altre costat, responc directament”. “Potser d’altres no en donen, però no em fiquin al mateix sac, perquè dono explicacions i dono la cara, sigui més agradable o menys”, ha reblat. El president ha retret a la presidenta del grup del PP que “quan parla d’irregularitats i de corrupció li falta una mica el sentit de la mesura”.
 
El president Mas ha assenyalat, però, que el cas es troba en procés judicial i que el judici encara no s’ha fet. Artur Mas ha afegit que “si no hi ha judici no hi ha defensa possible, només queda l’acusació i ara veurem si les proves de l’acusació només són indicis o proves definitives”. En aquest darrer cas, el cap de l’Executiu ha assegurat que seria “el primer d'actuar; ho he fet sempre i ho tornaré a fer un cop més”. I ha recordat que no hi ha cap membre del Govern ni del seu partit imputat en aquesta causa.
 
Portal de la transparència de la Generalitat
Artur Mas també s’ha referit a la cinquantena de mesures que va plantejar després de les dues reunions per a la regeneració democràtica que va convocar a principis d’any al Palau de la Generalitat. Ha explicat que moltes d’elles s’estan tramitant al Parlament i ha recordat que a finals de mes presentarà el portal de la transparència del Govern de la Generalitat, que serà, ha dit, “un dels més innovadors i potents respecte als governs del nostre entorn”.
 
 
Potenciar l’acció exterior
Un altre dels temes que s’han tractat en la sessió de control d’aquest matí ha estat l’acció exterior del Govern i el darrer viatge del president al Brasil. Artur Mas ha assegurat que “continuarem amb l’acció exterior” i, en resposta al grup del PP, ha dit que el Govern espanyol “hauria d’estar content que la continuem, perquè, si no és per Catalunya, que estira del carro de la promoció exterior, malament els aniria al conjunt d’Espanya”.
 
Pel que fa al viatge al Brasil, el cap de l’Executiu ha explicat que, com altres viatges que ha fet o farà, “respon a un únic objectiu, que és internacionalitzar a fons l’economia catalana en allò que hi pugui contribuir el Govern”. Artur Mas ha subratllat l’increment de les exportacions de les empreses catalanes a països europeus i d’arreu del món i ha afegit que “aquesta és la prova del nou de la creixent i molt intensa internacionalització del nostre país i de la nostra economia”.

1  

Imatges

Parlament

Parlament 895