Avís de superació del llindar informatiu d'ozó troposfèric a la zona de mesurament de la plana de Vic

query_builder   17 juliol 2013 19:01

event_note Nota de premsa

Avís de superació del llindar informatiu d'ozó troposfèric a la zona de mesurament de la plana de Vic

  • Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat fins a les 20 hores
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquesta tarda un avís per superació del llindar informatiu d'ozó troposfèric a la zona de mesurament de la plana de Vic.
 
L'avís s'ha emès en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de què s'ha superat el llindar informatiu d’ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic als punts de mesurament de la plana de Vic. Concretament, s’ha arribat a un valor de 193 mg/m3, entre les 17.00 i les 18.00 hores, a Vic i a un valor de 188 mg/m3 a Tona, entre les 17.00 i les 18.00 hores.
 
En les àrees on se supera el llindar d’informació, és possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobretot per la ciutadania en general.
 
En cas de superació del llindar d’informació, es recomana com a prevenció que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.
 
Trobareu més informació sobre l’ozó troposfèric al web www.gencat.cat/interior/atmosfera i seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó.
També podeu trobar més informació a la web de Protecció Civil de la Generalitat, a l’apartat Afectacions a l'atmosfera: L'ozó i la contaminació