Protecció Civil de la Generalitat: Incidències més destacades durant aquesta passada nit i matinada derivades de les pluges

query_builder   18 juliol 2013 07:25

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Incidències més destacades durant aquesta passada nit i matinada derivades de les pluges

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per les pluges que estan descarregant gairebé a tot el país i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat aquesta matinada de pluges intenses que han afectat les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, la Selva, Barcelonès i Maresme. També ha descarregat amb intensitat al Segrià i la Terra Alta.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de la superació dels 30,2 litres en 30 minuts a Mas de Barberans; 23,5 litres en 30 minuts a Vilarodona i 27,3 litres en 30 minuts a Barcelona.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut 67 trucades relacionades amb l’episodi de pluges durant aquesta passada nit.
 
Aquesta matinada els cos de Bombers de la Generalitat, juntament amb efectius dels Mossos d’Esquadra, han evacuat preventivament dos grups d’acampada davant la possibilitat d’inundació de la zona on estaven instal·lats.
 
S’ha traslladat un grup de 60 nens entre 6 i 16 anys i 9 monitors que estava acampat a la zona del Pont de Fusta a Borredà (Berguedà) i els han portat a un local a prop de l’ajuntament. S’han desplaçat 3 dotacions dels Bombers.
 
L’altre grup evacuat ha estat a Feners, Saldes (Berguedà), de 13 nens entre 9 i 11 anys i 4 monitors que els han portat a una nau del mateix municipi. S’ha desplaçat una dotació dels Bombers.
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat, des de les 21.30 hores d'ahir a la nit fins a les 07.00 hores d'aquest matí, en un total de 26 serveis relacionats amb l'episodi de pluja. Distribuïts per regions d'emergència (RE): 2 a Girona, 1 a la RE Metropolitana Nord, 3 a la RE Centre, 15 a la RE Metropolitana Sud i 5 a Terres de l’Ebre.
 
La majoria de serveis ha estat per atendre incidències relacionades amb l'acumulació d'aigua en baixos, habitatges o a la via pública, o bé per retirar arbres que havien caigut o estaven a punt de fer-ho.
 
Els xàfecs han anat acompanyats de tempesta elèctrica a molts punts del territori. Un llamp que ha caigut a Altafulla (Tarragonès) a un terrat de la Plaça del Vent, 5. Ha impactat a una canonada de gas però no hi ha hagut incendi i la fuita ha estat controlada. S’han evacuat 3 persones de l’edifici.
 
A Guardiola de Font Rubí (Alt Penedès) un llamp ha afectat un quadre elèctric d’una casa i a Cabrera d’Anoia (Anoia) ha afectat un cobert de fusta, que ha cremat.