El dilluns 22 de juliol, al Palau Robert

Preestrena del documental "Barcelona prêt-à-porter, el triomf del carrer"

query_builder   18 juliol 2013 08:13

event_note Nota de premsa

El dilluns 22 de juliol, al Palau Robert

Preestrena del documental "Barcelona prêt-à-porter, el triomf del carrer"

El dilluns 22 de juliol, tindrà lloc la preestrena del documental “Barcelona prêt-à-porter, el triomf del carrer", que es projectarà a partir del 23 de juliol a l’exposició sobre moda que es pot visitar actualment a la segona planta del Palau Robert. La projecció es farà a les 19 hores, a la Sala d’Actes de les Cotxeres.
palau robert
Assistiran a la projecció el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; el director del documental i comissari de l’exposició de moda, Josep Casamartina, i el realitzador d’aquest treball, Benet Roman.
TVE i La Chula Productions han coproduït aquest treball que repassa 50 anys de moda a Catalunya, amb la implantació del prêt-à-porter, la integració de la dona en el camp professional, el pas de les maniquins a models, l’evolució dels salons de moda dels anys 60 a l’actualitat, el món de la imatge i els fotògrafs, el comerç i la indústria, el present i les mirades al futur més immediat.
El documental compta amb filmacions d’arxiu en què apareixen Manuel Pertegaz, Pedro Rovira, el grup Moda del Sol, el Salón Nacional de la Confección, el grup Moda del Mediterráneo, i el Saló Gaudí,  amb Toni Miró, Nacho Ruiz, David Valls, Guillermina Baeza o Josep Font. També hi intervenen, entre d’altres, les models Teresa Gimpera, Francina Díaz i Mònica Boada; les dissenyadores Margarita Nuez, Roser Marcé, Teresa Ramallal, Elisa Lacambra, Isabel de Pedro i Teresa Helbig; el president de Santa Eulalia, Lluís Sans; els fotògrafs Antoni Bernad i Manuel Outumuro; la primera directora dels Salons Gaudí, Susana Froutchmann; un dels creatius dels Salons Gaudí, Egidio Ghezzi; l’empresari i dissenyador Josep Maria Garcia-Planas; l’empresari i comerciant Jean Pierre Bua; Isabel Estrany, propietària de la Camiseria Pons; la historiadora del teixit i la indumentària Rosa M. Martín i Ros; i el gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, Miquel Rodríguez.