Protecció Civil de la Generalitat manté l'ALERTA del Pla INUNCAT i demana precaució per un nou episodi de tempestes generalitzades aquesta tarda

query_builder   18 juliol 2013 11:44

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté l'ALERTA del Pla INUNCAT i demana precaució per un nou episodi de tempestes generalitzades aquesta tarda

  • Es preveu que les zones més afectades siguin les comarques del Pirineu, Prepirineu i Catalunya Central per aquesta tarda.
  • Protecció Civil demana extremar la precaució en totes les activitats, sobretot a l’aire lliure i muntanya, davant aquest nou episodi de tempestes.
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’ALERTA del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per la previsió de pluges intenses i generalitzades avui arreu del país. La previsió indica que les tempestes es concentraran aquesta tarda al Pirineu i Prepirineu i la Catalunya Central. Les comarques més afectades per la previsió són la Cerdanya, Ripollès, Garrotxa, Alt Urgell, Berguedà, Osona, Bages i Solsonès. A la nit les tempestes seran menys probables i no es preveuen a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.
 
Les precipitacions seran en forma de xàfec o tempesta que, localment, podrien anar acompanyades de calamarsa o pedra i vent ratxejat.
 
 
Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, ha posat en coneixement aquesta informació a totes les activitats de la Direcció General de Joventut per tal que extremin les precaucions dins de la normalitat prevista. Protecció Civil ha comunicat la situació a càmpings i activitats similars com colònies i campaments i ha enviat un missatges PUSH als ciutadans que disposen del canal de Protecció Civil en  l’aplicació Gencat mobi en el seus smartphones, que actualment disposa de 51.000 usuaris.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força. Si teniu previsió de realitzar activitats de lleure a l’exterior mantingueu-vos informats de l’evolució del temps i ajusteu-les a les condicions meteorològiques.  
 
Protecció Civil us recorda que, si hi ha llamps, eviteu posar-vos sota arbres i torres elèctriques. En les zones urbanes i, en general, arreu, no passeu per vies que puguin tenir acumulacions d’aigua importants, ja que el volum d’aigua acumulat pot ser més gran del que us sembla. Preferiu altres rutes.
 
En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.