Húnter

El programa rep candidatures d'acadèmics procedents de sistemes d'educació superior com els dels Estats Units o el Regne Unit

Èxit internacional de la convocatòria del Programa Serra Húnter per contractar personal acadèmic a les universitats catalanes

query_builder   18 juliol 2013 14:27

event_note Nota de premsa

El programa rep candidatures d'acadèmics procedents de sistemes d'educació superior com els dels Estats Units o el Regne Unit

Èxit internacional de la convocatòria del Programa Serra Húnter per contractar personal acadèmic a les universitats catalanes

  • S'han formalitzat 740 sol·licituds presentades per 482 candidats de 38 països diferents per cobrir una oferta de 75 contractes
Presentació Serra Hunter
La primera convocatòria internacional del Programa Serra Húnter, que ofereix 75 contractes de personal acadèmic per a les universitats públiques catalanes, ha rebut 740 sol·licituds presentades per un total de 482 candidats de 38 països diferents. El programa, impulsat pel Govern de la Generalitat i les universitats públiques catalanes, preveu incorporar fins el 2020 més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel·lència internacional.
 
L’èxit del ressò internacional de la convocatòria es tradueix en les sol·licituds d’acadèmics procedents de sistemes d’educació superior de gran reputació, com ara els Estats Units i el Regne Unit, per incorporar-se en una universitat de Catalunya. En aquest sentit, el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha destacat la rellevància d’aquesta dada que evidencia “la capacitat d’atracció de talent” de Catalunya.
 
Sis de cada de deu aspirants són nascuts i residents a l’Estat espanyol, majoritàriament a Catalunya, mentre que un 11% són persones amb nacionalitat espanyola que actualment resideixen a l’estranger i volen treballar en una universitat pública catalana. Les següents nacionalitats majoritàries en el perfil de candidats són la italiana i l’alemanya.
 
D’altra banda, més del 20% de les sol·licituds provenen d’acadèmics doctorats en prestigiosos sistemes universitaris com els dels Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, Suïssa o Canadà. Castellà ha destacat que “el grau d’internacionalització d’un candidat és garantia de qualitat”.
 
La primera convocatòria internacional del Programa Serra Húnter ofereix 75 contractes de tots els àmbits de coneixement. Concretament, 19 contractes corresponen a l’àmbit de ciències experimentals, 6 a ciències de la salut, 19 a ciències socials, 15 a humanitats i 16 són d’enginyeria i arquitectura. Per universitats, la de Barcelona (UB) ofereix 20; l’Autònoma (UAB), 18; la Politècnica (UPC), 8; la Pompeu Fabra (UPF), 9; la de Lleida (UdL), 3; la de Girona (UdG), 5; i la Rovira i Virgili (URV), un total de 12 contractes. 
 
 
 
El Programa Serra Húnter permet avançar en una estructura docent més flexible i internacionalitzada i superar la rigidesa imposada pel model funcionarial. Així mateix, és un instrument per a la retenció i captació de talent, tal i com evidencia el perfil dels candidats d’aquesta primera convocatòria internacional.
 
Castella ha subratllat que el Programa Serra Húnter és “la decisió més rellevant en termes de captació de talent des de la posada en marxa d’ICREA que ha donat molt bon resultat en l’àmbit de la recerca a Catalunya”.
 
Una vegada ja s’ha tancat el període de presentació de sol·   licituds; els rectors de les universitats nomenaran, d'acord amb la direcció acadèmica del programa –que compta amb el suport d’un consell assessor integrat per acadèmics reconeguts– a les 65 comissions avaluadores encarregades de valorar els mèrits i el projecte de futur dels candidats que aspiren als 75 contractes oferts. Cada comissió estarà integrada per un president/a i quatre vocals de reconegut prestigi internacional. Així, el director acadèmica del Programa Serra Húnter, Enrique García-Berro, ha destacat que “es formaran els comitès de selecció que escolliran els millors candidats”.
 
El Programa Serra Húnter està finançat pel Govern de la Generalitat i el conjunt de les set universitats públiques catalanes: Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Girona (UdG) i Universitat Rovira i Virgili (URV).
 
Novetats en la convocatòria del 2014
 
En la segona crida internacional del Programa Serra Húnter, que es convocarà durant el primer semestre de 2014, està previst incrementar l’oferta de contractes. També s’incorporaran dues noves universitats, la de Vic (UVic) i la Internacional de Catalunya (UIC) que, donat el seu caràcter privat, s’integraran en l’estructura del sistema de selecció però no rebran finançament públic.
 
Per a més informació podeu consultar el web http://serrahunter.gencat.cat

3  

Fitxers adjunts

Foto roda de premsa balanç Serra Húnter

Foto roda de premsa balanç Serra Húnter
JPG | 1314

Comunicat Balanç Serra Húnter

Comunicat Balanç Serra Húnter
PDF | 238

Presentació balanç Serra Húnter

Presentació balanç Serra Húnter
PDF | 830