Protecció Civil activa el pla TRANSCAT per l'accident de trànsit d'un camió que transportava matèries perilloses a l'A-2 a l'alçada d'Esparreguera

query_builder   21 juliol 2013 18:22

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa el pla TRANSCAT per l'accident de trànsit d'un camió que transportava matèries perilloses a l'A-2 a l'alçada d'Esparreguera

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’Alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) per l’accident d’un camió a Esparreguera (Baix Llobregat), a l’autovia A-2, al punt quilomètric 578 en sentit Barcelona.
 
El camió ha bolcat i ha escampat la carrega per sobre la calçada sentit Barcelona. La càrrega anava en forma de caixes de bidons de 25kg de diferents productes, els quals, en principi, serien de categoria inflamables.
 
Els Bombers de la Generalitat han activat una desena de dotacions, entre elles el Furgó de Risc Químic. Ara hi ha quatre dotacions treballant.
 
Al lloc dels fets també estan treballant 7 dotacions dels Mossos d’Esquadra.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que l’autovia A-2 està en aquests moments completament tallada en els dos sentis, es realitzen desviaments senyalitzats en sentit Barcelona i en sentit Lleida pels laterals de l’autovia. Ara hi ha 4 km de retenció en sentit Barcelona i 2 km en sentit Lleida.
 
Segons les primeres informacions no consten ferits.
 
Protecció Civil de la Generalitat informa que no ha calgut activar cap mesura preventiva ni de confinament.