Protecció Civil de la Generalitat: incidències en campaments derivades de les últimes pluges

query_builder   22 juliol 2013 09:15

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: incidències en campaments derivades de les últimes pluges

  • 390 nens i monitors que passaven la nit en les rodalies de Saldes i Montesquiu han estat ressituats de forma preventiva.
  • No cal destacar incidències rellevants. Només una nena d'11 anys d'un grup de Madrid ha estat atesa a l'Hospital de Berga per una hipotèrmia lleu.
  • El TF d'emergències ha atès una vintena de trucades relatives a incidències derivades de les fortes pluges.
Protecció Civil de la Generalitat ha estat en contacte permanent amb els grups d’acampada registrats per la Direcció General de Joventut, durant tot l’episodi de pluges intenses. Per gestionar el trasllat preventiu dels joves acampats en tendes a zones més segures en les zones més afectades per les pluges.
 
Aquesta nit passada:
 
-A Saldes (Berguedà): diversos grups de nens i monitors que estaven acampats a tres terrenys han passat la nit allotjats entre un local social, l’escola i vivendes dels propietaris dels terrenys d’acampada. Després de comprovar que no hi havia risc per als nens i nenes, Protecció Civil va posar-se en contacte amb el municipi per gestionar el trasllat i amb Creu Roja que ha portat 200 mantes perquè als menors. El cos de Bombers de la Generalitat va activar el Grup d’Actuacions Especials i el Grup d’Emergències Mèdiques per donar suport a les tasques del trasllat.
 
El compteig parcial realitzat per Protecció Civil de la Generalitat és el següent:
- 135 nens d'entre 5 i 16 anys i monitors de l'Esplai Xivarri de Sabadell han passat la nit al local social de l'Ajuntament. Tots estan en bones condicions.
- 31 nens i monitorsde l'Escola Sant Joan de Sant Joan de Viladecans han passat la nit a Can Joanet. Tots en bones condicions.
- 14 nens i monitors provinents de Jarahonda (Madrid) han passat la nit a Can Joanet. Una nena d'11 anys va ser atesa a l'Hospital de Berga per hipotèrmia lleu.
- 62 nens i monitors de l'Esplai Garbí de Mataró i 72 nens i monitors de l'ESPLAC han passat la nit a Can Cadí. Tots sans i estalvis.
En total són 314 nens i monitors els que s'han ressituats de forma preventiva a Saldes.
 
Finalment, segons informa l'ICS, al CAP de Guardiola de Berguedà hi han passat la nit 16 nens i 4 monitors.
 
-A Montesquiu (Osona): l’Ajuntament del municipi va gestionar l’acollida d’un grup d’acampada de 56 persones a una casa.
 
En total, doncs, 390 nens i monitors han estat ressituats de forma preventiva.
 
Durant la passada nit les tempestes han estat actives i han descarregat amb força al Solsonès, Segarra i Anoia. També a la Noguera i l’Alt Urgell.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut una vintena de  trucades relacionades amb l’episodi de pluges, destaquen 7 trucades des de Saldes i 3 des de Ripoll.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla INUNCAT.