OCUPACIÓ I RELACIONS LABORALS

El Consell de Relacions Laborals aprova el calendari de festes laborals de Catalunya per al 2014

query_builder   22 juliol 2013 20:36

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ I RELACIONS LABORALS

El Consell de Relacions Laborals aprova el calendari de festes laborals de Catalunya per al 2014

 

  • L’any vinent inclourà 13 festes d’àmbit nacional, una d’elles recuperable, a les quals els ajuntaments podran afegir-hi dues festes locals, cap d’elles recuperables 
  • El Conseller d’Empresa i Ocupació ha presidit l’últim ple abans de l’estiu del Consell, en què també s’ha aprovat la creació d’un grup de treball que tractarà la problemàtica de l’atur juvenil
 
Dilluns, 22 de juliol de 2013.- El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit avui, acompanyat del secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, l’última sessió plenària abans de l’estiu del Consell de Relacions Laborals (CRL). Durant la mateixa, els integrants del Consell (el govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya) han donat el seu vist-i-plau al calendari de festes laborals per a l’any 2014, entre d’altres matèries.
 
En aquest calendari, es contemplen com a festes laborals a tot el país: 1 de gener (Any Nou), 6 de gener (Reis), 18 d’abril (Divendres Sant), 21 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), 1 de maig (Festa del Treball), 24 de juny (Sant Joan), 15 d’agost (l’Assumpció), 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya, 1 de novembre (Tots Sants), 6 de desembre (Dia de la Constitució), 8 de desembre (la Immaculada), 25 de desembre (Nadal) i 26 de desembre (Sant Esteve).
 
D’aquestes tretze festes n’hi haurà una, a triar entre el 6 de gener (Reis), el 21 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), el 24 de juny (Sant Joan) i el 26 de desembre (Sant Esteve), que tindrà el caràcter de recuperable. Les altres dotze seran de caràcter retribuït i no recuperable. Pel que fa al 26 de desembre, dia de Sant Esteve, en el cas d’Era Val d’Aran aquesta data serà substituïda per la del 17 de juny, festa d’Aran.
 
A les dates indicades en aquest calendari, els Ajuntaments podran proposar afegir-hi dues festes locals, retribuïdes i no recuperables.    
 
Grup de treball sobre ocupació juvenil
 
D’altra banda, el Consell de Relacions Laborals també ha aprovat avui la creació d’un grup de treball d’ocupació juvenil, amb la finalitat de promoure la concertació social al voltant del problema laboral que afecta al col·lectiu de les persones joves, amb un atur molt per sobre de la mitjana de la població del nostre país.
 
En aquest sentit, el Ple del Consell ha convidat els representants del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya que formin part d’aquest grup de treball. D’aquesta manera el CNJC podrá exposar el seu posicionament i presentar les seves propostes per tractar de millorar la situación laboral dels joves.
 
El Consell de Relacions Laborals
 
Integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals (CCOO i UGT) i empresarials (Foment del Treball i Pimec) més representatives de Catalunya, el Consell de Relacions Laborals (http://crl.gencat.cat/) és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació constituit com a fòrum estable de diàleg social i de participació institucional en matèria de relacions laborals del país.

1  

Imatges

El Conseller Puig presidint l'últim ple del Consell de Relacions Laborals abans de l'estiu

El Conseller Puig presidint l'últim ple del Consell de Relacions Laborals abans de l'estiu 7457