El telèfon d'emergències 112 ha atès una seixantena de trucades per 24 incidents, cap d'ells greu

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució les properes hores per les tempestes que afecten el nord del país

query_builder   23 juliol 2013 20:45

event_note Nota de premsa

El telèfon d'emergències 112 ha atès una seixantena de trucades per 24 incidents, cap d'ells greu

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució les properes hores per les tempestes que afecten el nord del país

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta del Pla INUNCAT per les precipitacions que afecten moltes zones del nord del país i que en moltes ocasions i en estones determinades són molt intenses i acompanyades de calamarsa. Aquest front, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, pot afectar la meitat nord del país fins la matinada. Les zones on es preveuen més problemes són les comarques del Pirineu i Prepirineu, tot i que la previsió indica que pot ploure amb força des de les comarques de Ponent fins la costa de Girona. Hores d'ara descarrega amb força a les comarques gironines i cal extremar la precaució si es condueix i restringir les activitats a l'aire lliure.
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès fins les 20.15 h una seixantena de trucades relacionades amb incidències derivades de l’episodi de pluges i tempestes. En total, les trucades feien referència a 24 incidents de diferent entitat, cap greu, principalment per petites inundacions de baixos o problemes de trànsit causats per objectes a la calçada (branques) o grans bassals que dificultaven la circulació. Les comarques des d'on s'han efectuat més trucades al telèfon d'emergències són la Selva (28) i el Berguedà (22).
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat en 15 serveis, sobre tot netejar d’aigua baixos i carrers. Els avisos que han atès han estat sobre tot a la zona de Guardiola de Berguedà.
Un grup de sis persones que anaven en vehicle per un camí de muntanya a Alàs i Cerc han demanat ajuda quan el camí on anaven baixava ple d'aigua. Tres dotacions de Bombers de la Generalitat, inclòs el grup de rescat de muntanya, s'hi ha desplaçat i els ha portat a La Seu d'Urgell.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, en aquesta població s’han recollit gairebé 40 l/m2 en 30 minuts.
 
A Les Llosses, a Ripoll, un esplai amb 30 nens i 9 adults ha demanat ajut per posar-se a cobert en una casa a la zona del Pont de l’oli. Des del TF 112 s'ha comunicat amb Bombers de la Generalitat i Mossos d'Esquadra per evitar riscos i Protecció Civil de la Generalitat està en comunicació amb l'Ajuntament i amb Creu Roja per fer-los arribar mantes. Protecció Civil i la Direcció General de Joventut, fan un seguiment constant de totes les activitats com campaments, colònies i altres similars amb nens i adolescents que es duen a terme aquests dies a Catalunya, informant-ne els responsables a través d'SMS o trucada de veu de la previsió meteorològica i de les opcions disponibles en cas de risc.
 
 
A Guardiola de Berguedà, a la B-400, unes pedres s'han desprès i han ocupat part del voral. Amb tot, el Servei Català de Trànsit (SCT) informa que no hi ha cap afectació per pluges en la xarxa viària.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la precaució en les properes hores en les zones on descarregui amb força, sobre tot en la conducció i en activitats a l’aire lliure, que han de restringir-se en funció de la intensitat de la pluja. Cal extremar la precaució en cas que pedregui o hi hagi fort aparell elèctric.