Benestar Social i Família destinarà enguany 132,6 milions al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de Barcelona

Durant la segona quinzena de juliol s'estan signant els contractes programa amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Barcelona

query_builder   26 juliol 2013 12:00

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família destinarà enguany 132,6 milions al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat de Barcelona

Durant la segona quinzena de juliol s'estan signant els contractes programa amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de Barcelona

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, durant la segona quinzena del mes de juliol està signant la concreció dels contractes programa per a 2013 amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació de Barcelona en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. A través d’aquest acord, el Departament destinarà enguany 132,6 M€.
 
En concret, la consellera signa contractes programa amb els ajuntaments de Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Castellar del Vallès, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Manlleu, Manresa, Martorell, el Masnou, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Olesa de Montserrat, Pineda de Mar, el Prat de Llobregat, Premià de Mar, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Pere de Ribes, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Sitges, Terrassa, Vic, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.
 
També reben finançament els consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, així com la Mancomunitat La Plana, que inclou diversos municipis osonencs.
 
La consellera Munté ha destacat que “la Generalitat fa un esforç important per a mantenir la continuïtat dels serveis inclosos en els contractes programa, especialment els que s’adrecen a cobrir necessitats bàsiques. És per això que s’ha mantingut dotacions extraordinàries com els ajuts d’urgència social”. Munté ha insistit que “malgrat les dificultats econòmiques actuals, s’ha assegurat als ens locals uns ingressos mensuals d’imports corresponents a serveis bàsics i competències delegades”.
 
Com a novetat, enguany s’ha donat compliment al compromís d’incorporar als contractes programa les actuacions d’acció comunitària i atenció al poble gitano. D’aquesta manera, s’avança conjuntament en les polítiques de benestar social partint d’una definició d’objectius compartits que s’avaluen a cada exercici. Així mateix, també s’ha iniciat la incorporació en aquesta via de finançament de les línies d’ajuts a ajuntaments de menys de 20.000 habitants, a la qual en exercicis anteriors es donava resposta amb convocatòries de subvencions anuals.
 
Els contractes programa subscrits s’emmarquen dins de l’Acord marc 2012-2015 entre el Departament de Benestar Social i Família, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquest acord marc permet planificar, conjuntament amb el Departament, la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, persones amb discapacitat, infants i adolescents, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.
 
Aquest juliol el Departament, la FMC i l’ACM han actualitzat l’acord per incorporar-hi les novetats i adaptar-lo a la situació econòmica actual i a l’evolució dels grups de treball engegats l’any passat per millorar els serveis.