Rigau

Aquest comunicat anul·la l'anterior

Rigau: "Quan un país sent la necessitat de millorar el sistema educatiu és el moment de fer-ho"

query_builder   25 juliol 2013 13:53

event_note Nota de premsa

Aquest comunicat anul·la l'anterior

Rigau: "Quan un país sent la necessitat de millorar el sistema educatiu és el moment de fer-ho"

 
  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, també ha afirmat que els ajustaments conjunturals en educació s'aniran reduint progressivament d’acord amb la millora del finançament de la Generalitat
 
  • La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions avui al matí durant l’Esmorzar-Col·loqui Primera Plana d’El Periódico
 
Primera Plana 25.07.13
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “quan un país sent la necessitat de millorar el sistema educatiu és el moment de fer-ho” i “Catalunya feia temps que sentia aquesta insatisfacció i l’informe PISA va donar l’alerta a alguns països”. La titular d’Ensenyament també ha dit que els ajustaments conjunturals en educació s'aniran reduint progressivament a mesura que millori el finançament de la Generalitat. La consellera Rigau ha fet aquestes declaracions avui al matí durant l’Esmorzar-Col·loqui Primera Plana d’El Periódico.
 
En relació a la millora dels sistema educatiu, Rigau ha explicat que els informes “mostren que no n’hi ha prou amb les bones intencions” sinó que els objectius s’aconsegueixen amb les “bones pràctiques” i que la millora d’un sistema “requereix voluntat, disciplina i perseverança”.
 
La consellera ha afirmat que la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) ha permès que el sistema educatiu a Catalunya “sigui comparable al d’altres països”. Ha explicat que, abans de la LEC, a Catalunya el debat és limitava a l’ensenyament públic o privat i que la llei ha permès superar “aquest debat de ràtios, d’hores de docència, de taules salarials...”. Segons Rigau, “l’autèntica ambició d’un sistema passa per les respostes tècniques” i la llei educativa actual “garanteix el marc per a la resolució dels problemes” que puguin sorgir.
 
Pel que fa als ajustaments conjunturals en educació, la consellera Rigau ha afirmat que s'aniran reduint progressivament a mesura que millori el finançament de la Generalitat, sempre tenint en compte l’aprovació dels pressupostos. També ha recordat que el Departament d'Ensenyament mantindrà la plantilla de personal docent per al curs 2013-2014, atès que cobrirà totes les vacants per jubilació.
 
La titular d’Ensenyament també ha destacat que la LEC “garanteix l’educació en les dues llengües, el nivell bàsic d’anglès i la introducció d’una segona llengua estrangera. Garanteix l’enfoc plurilingüista”. Rigau, però, ha advertit que “no n’hi ha prou en definir el tant per cent que es necessita d’anglès” sinó que s’ha de garantir que els futurs mestres “tinguin un bon domini d’anglès” i que estiguin capacitats per “impartir les classes” en aquesta llengua estrangera. “Necessitem l’anglès més present a les aules”, ha remarcat.
 
La consellera, ha recordat que un dels principals objectius del president de la Generalitat, Artur Mas, és l’èxit escolar. Irene Rigau ha conclòs el seu discurs explicant que “la millora del sistema és un tema de present i és un tema de futur” i que “l’ambició per l’educció és l’ambició pel país i és l’ambició per les persones”.   
 
25 de juliol de 2013