Premi Internacional Catalunya 2013

Malala Yousafzai, Premi Internacional Catalunya 2013, visita l'Institut Eugeni d'Ors de Badalona

query_builder   26 juliol 2013 14:51

event_note Nota de premsa

Malala Yousafzai, Premi Internacional Catalunya 2013, visita l'Institut Eugeni d'Ors de Badalona

Visita Malala
Malala Yousafzai en un moment de la visita a l'Institut
 
·         Els alumnes de l’aula d’acollida del centre escolar van realitzar un vídeo adreçat a la Malala Yousafzai a     l’octubre de 2012
 
·         La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha acompanyat l’estudiant pakistanesa durant la visita
 
 
L’estudiant pakistanesa Malala Yousafzai, Premi Internacional Catalunya 2013, ha visitat aquest matí l’Institut Eugeni d’Ors de Badalona per conèixer els alumnes de l’aula d’acollida del centre que van participar en el projecte “Cartes a la Malala”. Es tracta d’un vídeocarta adreçat a Malala Yousafzai que van realitzar l’octubre de 2012 en reconeixement per la seva lluita a favor de l'educació. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha acompanyat l’estudiant pakistanesa durant la visita.
 
Durant la trobada, els alumnes han fet diferents preguntes a la jove estudiant, que els ha explicat que va començar a lluitar a favor de l’educació després de patir un atemptat el 2009 al Pakistan on vivia amb la seva família; els talibans van prendre la zona i es van tancar moltes escoles. També ha afirmat que de petita li hauria agradat ser doctora però, davant la situació que va viure, es va adonar que volia ser política per poder treballar per la gent, pel seu país i per l’educació especialment.
 
Malala també ha dit als estudiants de l’Institut Eugeni d’Ors, que li han lliurat diferents obsequis, que és molt important ser honest i que amb bona voluntat es poden canviar les coses. Així mateix, durant l’acte s’han recordat les paraules que va dir l’estudiant premiada en una recent conferència en relació amb el seu país: és un país petit però molt gran en valors, que valora la diversitat i que vol que tots els éssers humans visquin en harmonia, també amb la natura.
 
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha remarcat durant la trobada, en què s’han utilitzat diverses llengües, que “avui hem viscut una realitat única que en molts llocs no es podria fer: la riquesa de les llengües que ens heu portat i nosaltres us hem donat”. La titular d’Ensenyament ha agraït la visita de Malala Yousafzai,  que ha definit com una “gran lliçó”, i li ha entregat un llibre de la història de Catalunya.
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, distingirà aquesta tarda, l’exprimera ministra noruega Gro Harlem Brundtland i l’estudiant pakistanesa Malala Yousafzai amb el Premi Internacional Catalunya. El guardó vol reconèixer “la determinació i el coratge en la defensa dels drets humans” d’aquestes dues dones, coincidint amb el 25è aniversari d’aquest Premi. En el cas de Malala Yousafzai, s'ha valorat el fet que hagi estat "lluitant i jugant-se la vida pel dret a l'educació, des de ben petita i en un context molt difícil".

3  

Imatges

Visita a l'Institut

Visita a l'Institut 4407

Visita a l'Institut (2)

Visita a l'Institut (2) 5011

Visita a l'Institut (3)

Visita a l'Institut (3) 5071