Una nova associació internacional promou els olis d'oliva d'alta qualitat

query_builder   26 juliol 2013 14:33

event_note Nota de premsa

Una nova associació internacional promou els olis d'oliva d'alta qualitat

El director dels Serveis Territorials a Tarragona, Anton Ballvé, ha participat aquesta migdia l’acte de cloenda de la presentació de QvExtra! Internacional, una associació privada sense ànim de lucre, creada per iniciativa de productors d'oli d'oliva amb l’objectiu de garantir al consumidor que l’oli certificat continuarà sent verge extra durant tot el període de consum preferent.
 
L’Associació també té una clara vocació internacional i pretén identificar l’Oli d’Oliva Verge Extra com a motor del sector per les seves propietats saludables i característiques sensorials irreprotxables. A banda d’atorgar un segell de qualitat internacional, col·labora amb altres associacions internacionals en la defensa i promoció dels autèntics Olis d’Oliva Verge Extra d’acord amb uns Codis i Controls de Qualitat compartits que serveixen de referència a productors i consumidors.
 
En el decurs de la cloenda, el director dels Serveis Territorials a Tarragona ha explicat que “aquesta és una oportunitat per al món de l’oli d’oliva verge perquè es tracta d’una iniciativa beneficiosa per a tothom. Per als productors, però també per als consumidors, per als distribuïdors i per a l’Administració, que veu en aquesta associació un suport als valors que ella mateixa representa“.
 
Així, ha explicat que el segell ajudarà a guanyar la confiança del consumidor en garantir la qualitat del producte, i ha argumentat que “precisament aquesta confiança del consumidor és clau per a l’èxit del producte”. Es tracta “d’estar segurs que l’oli que consumeixen és verge, des de l’inici fins al final”, ha continuat.
 
La nova associació també és molt útil a l’hora de fer pedagogia sobre aquest producte, ja que contribuirà a convèncer tothom que val la pena consumir oli verge extra.
 
Anton Ballvé ha afegit que aquesta és, a més, “una oportunitat per expandir-se, per fer arribar el nostre oli més enllà de les nostres fronteres”. Es tracta segons Pelegrí de desenvolupar una gran aliança internacional en defensa i promoció dels olis d’oliva verge extra d'alta qualitat, a més d’homologar l’ús d'un Segell de Qualitat i Autenticitat comú, que sigui reconegut i valorat internacionalment com a referència de qualitat indiscutible.
 
Finalment, Ballvé no ha volgut acabar la presentació sense felicitar, en nom del conseller Pelegrí que finalment no ha pogut assistir per trobar-se en una reunió amb el sector del resultat de la Conferència sectorial sobre la PAC celebrada ahir a Madrid, els membres de l’associació per trametre entusiasme al sector i treballar conjuntament per donar un valor afegit a l’oli d’oliva i a la rendibilitat de les empreses d’aquest sector.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.