Ensenyament signa un conveni amb Ascó-Vandellós per impulsar l'FP dual en el sector de les centrals nuclears

query_builder   28 juliol 2013 08:00

event_note Nota de premsa

Ensenyament signa un conveni amb Ascó-Vandellós per impulsar l'FP dual en el sector de les centrals nuclears

 
  • Un grup de treballadors cursarà en modalitat dual el grau superior d’automatització i robòtica industrial a l’Institut Comte de Rius de Tarragona

 

  • L’acord també preveu el reconeixement acadèmic de l’experiència laboral del personal de l’associació nuclear
 
 
El Departament d'Ensenyament i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellós II, AIE, (ANAV) han signat un conveni amb l’objectiu de renovar la col·laboració per promoure i desenvolupar la formació professional dual en el sector de les centrals nuclears. L’acord permetrà que un grup de treballadors pugui compaginar la seva activitat laboral amb els estudis del cicle formatiu de grau superior d’automatització i robòtica industrial, a través de formació dual, a l’Institut Comte de Rius de Tarragona.
 
L’objectiu del conveni és formar persones en el camp del manteniment de centrals nuclears, a través d’un cicle de grau superior d’automatització i robòtica industrial adaptat a la gestió operativa de centrals nuclears. L’acord, que serà vigent fins a la fi del curs 2014-2015, el van signar la setmana passada el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i el director general d’ANAV, José Antonio Gago.
 
El grup de treballadors que cursarà el cicle formatiu en modalitat dual seguirà un programa d’estudis adequat a les seves necessitats laborals: s’adaptarà l’horari i les jornades del cicle formatiu als ritmes de treball de les centrals nuclears, se seguiran metodologies d’ensenyament semipresencial i s’aplicaran metodologies de suport docent a distància, que permetran la comunicació en temps real.
 
D’altra banda, aquest conveni també preveu el reconeixement acadèmic dels aprenentatges obtinguts a través de l’experiència laboral i de la formació no reglada dels treballadors de l’associació.
 
28 de juliol de 2013