Els Bombers de la Generalitat treballaran intensament aquesta nit per tancar el màxim el perímetre de l'incendi forestal de Vallirana (Baix Llobregat)

query_builder   29 juliol 2013 01:29

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballaran intensament aquesta nit per tancar el màxim el perímetre de l'incendi forestal de Vallirana (Baix Llobregat)

·                 En les tasques d’extinció treballaran durant la nit una vuitantena de vehicles dels Bombers de la Generalitat
 
·                 La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté l’Alerta del Pla INFOCAT
 
·                 Una vintena de persones han anat a les zones d’acollida
Vuitanta dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament en l’incendi forestal de Vallirana per intentar tancar el màxim possible tot el perímetre. I, es preveu reforçar les tasques d’extinció dels equips terrestres amb la incorporació, a primera hora, dels mitjans aeris.
 
D’altra banda, i per donar suport a la tasca dels Bombers, està previst que demà s’incorpori també maquinària pesant per obrir camins que facilitin les tasques d’extinció, així com per fer tallafocs.
 
L’incendi hauria afectat una superfície provisional d’unes 100 hectàrees i els Bombers estan dedicant tots els esforços per atacar la zona més complicada que, en aquests moments, és el flanc dret que avança en direcció est. Mentre que, la part nord del Serrat de Sant Silvestre a on hi ha la part urbanitzada de la Selva Negra Catalana ha millorat.
 
En aquest sentit, el fet que el foc s’hagi produït en una zona poblada i envoltada d’urbanitzacions ha dificultat la tasca d’extinció dels Bombers que ha prioritzat el salvament de persones i béns.
 
Segons la Direcció General de Protecció Civil, s’han desallotjat un total de 150 persones, la majoria de les quals han anat a casa de familiars o amics. Una vintena de persones han anat al pavelló municipal, on hi ha un punt obert d’acollida, o a les escoles Ginesta i Pompeu Fabra, on la Creu Roja ha previst que, si cal, els desallotjats hi passin la nit amb mantes i llits. Tècnics d’Operacions Territorials de Protecció Civil de la Generalitat s’han desplaçat a les zones d’acollida.
 
La Direcció General Protecció Civil de la Generalitat manté activat en ALERTA el Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’incendi que crema a Vallirana. A més, els Ajuntaments de Vallirana, Begues, Torrelles de Llobregat i Cervelló han activat els seus plans locals de protecció civil.
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès més de 700 trucades relatives al foc.
 
Segons informa el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), no consta que cap persona hagi resultat ferida.
 
A més dels Bombers de la Generalitat també s’han incorporat quatre vehicles dels Bombers de Barcelona. Així mateix, treballen dotacions dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, efectius del Cos d’Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), tècnics de Protecció Civil que col·laboren en tasques logístiques, Creu Roja i SEM, entre d’altres.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 29 de juliol
01.30 hores

2  

Fitxers adjunts

Imatge de la reunió de coordinació operativa amb el conseller d'Interior

Imatge de la reunió de coordinació operativa amb el conseller d'Interior
JPG | 1211

Imatge d'efectius dels Bombers durant les tasques d'extinció

Imatge d'efectius dels Bombers durant les tasques d'extinció
JPG | 1239