ENERGIA

La Generalitat demana al Ministeri que justifiqui la línia Escatron-Aubals-La Secuita

query_builder   31 juliol 2013 13:19

event_note Nota de premsa

ENERGIA

La Generalitat demana al Ministeri que justifiqui la línia Escatron-Aubals-La Secuita

 
  • La Generalitat considera que la línia de 400KV s’ha de redefinir davant la reforma del sector elèctric que impulsa el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme

 

  • El Conseller Felip Puig ha tramès una carta al ministre demanant justificació de la línia i  la direcció general d’energia ho ha requerit a Red Elèctrica de España, S.A.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha demanat al Ministre d’Indústria, Energia i Turisme si és necessària la construcció de la línia elèctrica de 400KV Escatron-Aubals-La Secuita davant la reforma del sector energètic que planteja el Govern de Madrid.
 
 Així mateix, des de la Direcció General d’Energia s’ha demanat a Red Elèctrica de España, S.A. que justifiqui la necessitat d’aquesta línia ja que entén que, la reforma proposada pel Ministre Sòria obliga a replantejar-la.
 
La planificació elèctrica estatal actualment vigent així com el Pla de l’Energia a Catalunya 2012-2020 preveu l’esmentada línia amb la justificació, entre d’altres, de la necessitat d’evacuar l’energia elèctrica generada pels projectes eòlics previstos al sud de Catalunya.
 
La reforma del sector elèctric impulsada pel Ministeri varia substancialment el tractament de l’energia eòlica fins ara existent i fa dubtar de la necessitat d’aquesta línia.
 
La Generalitat de Catalunya és l’administració encarregada de fer  la tramitació administrativa de l’esmentada línia. Davant del nou escenari plantejat pel Govern central, la Generalitat requereix noves justificacions per a seguir la tramitació o bé paralitzar-la.