OCUPACIÓ

CENFIM lidera un projecte per potenciar la formació en d'ecodisseny a les empreses del moble amb la participació del Servei d'Ocupació de Catalunya

query_builder   5 agost 2013 12:35

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

CENFIM lidera un projecte per potenciar la formació en d'ecodisseny a les empreses del moble amb la participació del Servei d'Ocupació de Catalunya

 
·         El projecte ECO4VET ha estat finançat per la Comissió Europea i facilitarà la millora de la formació en ecodisseny als professionals del sector del moble.
 
El Centre Tecnològic de la Fusta i Moble de Catalunya (CENFIM) liderará el projecte  ECO4VET (Improvement of Vocational Education and Training related to EcoDesign and Sustainable Production in the Furniture Sector), per a la millora de la formació continuada en ecodisseny i producció sostenible en el sector del moble.
 
El projecte, que té el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, ha estat finançat per la Comissió Europea en el marc del programa Leonardo da Vinci, que té com a objectiu millorar la competitivitat dels treballadors europeus amb l’adquisició de nous coneixements i competències. El finançament que aporta la Comissió pel projecte és de 385.000 euros.
 
S’espera que els resultats del projecte ECO4VET ajudin les empreses a omplir el buit formatiu que hi ha a nivell europeu en temes d’ecodisseny i sostenibilitat al sector del moble. Les empreses que incorporen atributs ‘eco’ al mobiliari tenen un avantatge competitiu, especialment les que s’adrecen als mercats amb consumidors més sensibilitzats per la sostenibilitat, com els centre i nord europeus, i a corporacions i administracions que ho valoren en els seus plecs de prescripcions tècniques.
 
L’ecodisseny consisteix en tenir en compte a l’hora de dissenyar un producte l’impacte mediambiental al llarg del seu cicle de vida: les matèries primeres que s’utilitzen, els processos de fabricació i transport i la reciclabilitat al final de la vida útil.
 
ECO4VET desenvoluparà noves eines i materials formatius i es realitzaran cursos pilot. Els destinataris del projecte són, a nivell de tota Europa, treballadors de les empreses del sector del moble, estudiants. persones en situació d’atur i entitats formatives.
 
El projecte té una durada de 24 mesos i es desenvoluparà per un consorci de 10 entitats i empreses de 7 països europeus: Turquia, Itàlia, Polònia, Grècia, Bèlgica, Romania i Espanya. A nivell català, a més de CENFIM, el projecte compta amb la participació del Servei d’Ocupació de Catalunya, que validarà l’adequació dels materials formatius desenvolupats pels seu ús en la formació continuada i ocupacional als treballadors del sector.


CENFIM – Innovació en Hábitat
 
CENFIM és una entitat sense ànim de lucre participada per les associacions empresarials del sector moble a Catalunya, la URV, l'Ajuntament de la Sénia i ACCIÓ (Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya).
 
CENFIM impulsa projectes d'innovació per a empreses de mobiliari i altres productes de l'hàbitat i té com a missió contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses d'aquests sectors. Són àrees d'activitat de CENFIM la innovació en disseny, tecnologies de producció, nous materials, màrqueting i internacionalització. En aquestes àrees CENFIM realitza projectes de R+D+i, serveis tecnològics i formació continuada i ocupacional.
 
CENFIM forma part de TECNIO -xarxa que potencia la tecnologia de frontera, la innovació empresarial i l'excel·lència-, que compta amb més de 100 agents especialitzats i que impulsa la competitivitat i la generació de valor tant a nivell R+D com en l'àmbit de l'empresa.