Els Mossos d'Esquadra detenen vuit joves per cometre una vuitena de robatoris violents a la ciutat de Reus

query_builder   11 agost 2013 10:07

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen vuit joves per cometre una vuitena de robatoris violents a la ciutat de Reus

 
· Durant els mesos d’estiu, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Reus han activat un dispositiu conjunt amb l’objectiu de prevenir robatoris amb violència a la via pública
 
· Un dels detinguts ja ha ingressat a presó
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus van detenir entre el 22 de juny i el 31 de juliol vuit joves, sis d’ells menors d’edat, de naciolalitats marroquina i sud-ameriana i tots vuit veïns de Reus, com a presumptes autors de vuit robatoris amb violència i/o intimidació comesos a la ciutat de Reus.
 
La gran majoria de les estrebades tenien com a característica comuna que succeïen a la via pública on els autors s’apropaven a les víctimes amb qualsevol excusa, la majoria d’elles d’edat avançada i menors d’edat, i aprofitaven per arrencar-los amb violència el collaret d’or o robar-los el telèfon mòbil.
 
El primer fet es remunta la matinada del 22 de juny, quan tres menors, al tornar a casa d’un concert, van ser abordats al c.Doctor Ferran per tres joves els quals     van sostreure-los-hi violentament els telèfons mòbils i la cartera.
 
El segon fet es remunta al passat 1 de juliol, quan una senyora d’edat avançada, estava passejant amb una amiga pel c.de la Riba i uns joves van demanar-li  l’hora, moment en què els nois van aprofitar per arrencar-li la cadena d’or i fugir direcció al centre de Reus.
 
El tercer cas, el 20 de juliol, va tenir lloc al  c.Don Bosco, quan la víctima va veure com un noi recolzat a la paret la observava detingudament. La senyora, al passar davant del jove, va notar una forta estrebada al coll i va comprovar que el jove li havia sostret el collaret fugint cap a l’Avinguda Marià Fortuny.
 
El quart cas es va produir la mateixa tarda del 20 de juliol, al c. Pobla de Mafumet, quan un dels autors es va apropar per darrera de la víctima, agafant-la per l’espatlla, i va estirar-li el collaret d’or causant-li un fort dolor. La senyora, minuts més tard, va comprovar que el jove no s’havia pogut endur la joia i  va trobar-la trencada al seu escot.
 
El cinquè robatori es va produïr el mateix dia 20, hores més tard que el quart, quan la víctima i una amiga estaven assegudes en un banc de l’Avinguda de la Salle i un home, el qual les havia estat vigilant anteriorment en un parc, va apropar-se per darrera arrancant-li de cop el penjoll d’or.
 
El sisè fet es remunta la tarda del 24 de juliol, quan una dona, al sortir del seu domicili, va ser abordada al c. Castellvell per dos joves, els quals li van sostreure violentament un collaret.
 
El setè robatori violent va ocórrer el 26 de juliol, quan tres nois van apropar-se a una senyora que sortia d’un supermercat del c.Abat Oliva i un dels  individus va arrencar-li la cadena d’or.
 
El vuitè i darrer robatori violent va ocórrer el 30 de juliol, quan dos nois van abordar un senyor d’edat avançada que passejava pel c. Batan i un dels  individus va intentar arrencar-li la cadena d’or.
 
Arran d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació que va concloure amb les detencions, entre el dia 24 i 31 de juliol, de sis menors d’edat  i dos de majors. Els majors d’edat van passar el 2 d’agost a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Reus i el jutge va decretar per un d’ells l’ingrés a presó i per l’altre la seva llibertat amb càrrecs. Els sis menors van passar a disposició de la Fiscalia de Menors.
 
Davant la constatació que bona part d’aquests delictes succeeixen a la via pública, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus realitzen campanyes de divulgació de consells de seguretat als col·lectius més vulnerables per tal de tractar d’evitar-los i gràcies a la coordinació entre els dos cossos policials s’han resolt diferents fets delinqüencials que causaven inseguretat.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Tarragona, 11 d’agost 2013