Mor un home francès de 67 anys en una platja de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)

query_builder   12 agost 2013 12:55

event_note Nota de premsa

Mor un home francès de 67 anys en una platja de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)

 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís a les 11.36 hores de la mort d’un home francès de 67 anys a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).
 
Segons les primeres informacions, diversos testimonis han alertat al socorrista que hi havia un home surant dins l’aigua. Un cop se l’ha tret de l’aigua, ja inconscient, se li han realitzat les primeres maniobres de reanimació.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat al lloc una ambulància i l’helicòpter, i els professionals sanitaris han fet també maniobres de reanimació però amb resultats infructuosos. Fins al lloc també s’han desplaçat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra.
 
A la platja on ha passat l’incident hi havia bandera verda i servei de vigilància. Amb la d’avui ja són 14 les persones que han perdut la vida aquest estiu a les platges catalanes.
 
Protecció Civil recorda la importància de respectar les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
 
Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també consultar en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.
 
 
Barcelona, 12 d’agost de 2013