Protecció Civil posa en Alerta el Pla INUNCAT per les pluges intenses que afecten sobretot Osona i que podran desplaçar-se a la Selva i Vallès Occidental

query_builder   13 agost 2013 18:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en Alerta el Pla INUNCAT per les pluges intenses que afecten sobretot Osona i que podran desplaçar-se a la Selva i Vallès Occidental

  • Les pluges han descarregat amb força a Osona, on la intensa tempesta va acompanyada de pedra i fortes ratxes de vent. Es pot superar el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts
  • S’espera que les pluges es desplacin cap a la Selva i Vallès Occidental en les properes hores. Protecció Civil recorda que cal seguir els consells d’autoprotecció i evitar situacions de risc
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, per les intenses precipitacions que estan afectant en aquests moments la comarca d’Osona. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs intensos podran afectar en les pròximes hores també la Selva i el Vallès Occidental.
Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, aquesta tarda a la comarca d’Osona s’han recollit 32 l/m2 en 30 minuts a Montesquiu i 28 l/m2 en 30 minuts a Orís. A Osona es pot superar el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts.
El telèfon d’emergències 112 ha rebut 39 trucades per incidències relacionades amb la pluja des de les 16:30 hores fins a les 18:30 h. 17 trucades s’han fet des de Manlleu.
Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 17:00 hores, una trentena d’avisos per inundacions a la comarca d’Osona; i 12 d’aquests avisos s’han rebut de Manlleu. Les actuacions han estat per inundacions de baixos i soterranis, filtracions, neteges d’embornals i acumulació d’aigua al carrer.
 
Protecció Civil recorda que es poden seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat.
Trobareu els consells de Protecció Civil davant d’aiguats a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Des de Protecció Civil també es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.