Més de seixanta mitjans dels Bombers de la Generalitat continuen treballant a l' incendi d'Aiguamúrcia (Alt Camp)

query_builder   14 agost 2013 17:35

event_note Nota de premsa

Més de seixanta mitjans dels Bombers de la Generalitat continuen treballant a l' incendi d'Aiguamúrcia (Alt Camp)

 
  • El foc continua actiu i afecta entre 60 i 80 hectàrees, segons les primeres estimacions  
  • Hi ha una cinquantena de mitjans terrestres i disset mitjans aeris dels Bombers activats
  • Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla INFOCAT
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar l’incendi que afecta, des de primeres hores d’aquesta tarda, la població de les Pobles, a Aiguamúrcia (Alt Camp).
 
En aquests moments el dispositiu d’extinció consta de 50 vehicles terrestres (28 camions d’aigua i 22 dotacions de comandament) i de 17 mitjans aeris (6 avions de vigilància i atac i 11 helicòpters).
 
L’incendi està situat al sud de la Serra de Ramonet i hauria començat en un nus de barrancs. El foc ha avançat en paral·lel al barranc del Torrent de Brunell i en aquests moments s’està treballant als dos flancs de l’incendi, on hi ha zones sense camins d’accés. Els Bombers de la Generalitat treballen amb diferents metodologies, amb línia d’aigua, cobertura aèria i també amb eines manuals. Segons les primeres valoracions, la superfície afectada seria entre 60 i 80 hectàrees.  
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit la carretera TV-2441 continua tallada, (des del punt quilomètric 0 fins al 6) en tots dos sentits de la marxa, per facilitar l’accés i la circulació dels vehicles d’emergència.
 
El Sistema d’Emergència Mèdiques ha activat diverses ambulàncies amb caràcter preventiu. De la seva banda, el Cos de Mossos d’Esquadra ha destinat 13 patrulles per donar cobertura al sinistre. Així mateix, també s’hi ha desplaçat Agrupacions de Defensa Forestal de la zona i membres del Cos d’Agents Rurals.
 
Prealerta de l’INFOCAT
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’incendi que afecta Aiguamúrcia. Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil està en contacte permanent amb l’alcaldessa del municipi d’Aiguamúrcia per fer seguiment, de manera preventiva, de les possibles afectacions a la població a conseqüència de l’incendi. Fins aquests moments no ha calgut prendre cap mesura de protecció per a la població.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 14 d’agost de 2013
17.30 hores