Mor un home d'avançada edat en una platja de Vila-seca (Tarragonès)

query_builder   15 agost 2013 20:59

event_note Nota de premsa

Mor un home d'avançada edat en una platja de Vila-seca (Tarragonès)

 

  • Avui han estat dues les víctimes mortals a les platges catalanes. En el què portem d’estiu ja han mort 17 persones, la majoria gent gran i amb patologies mèdiques prèvies

 

  • Protecció Civil insisteix en la recomanació de no banyar-vos si us trobeu malament o esteu cansats, i en tot cas refrescar-vos a la zona de dutxes o avisar al socorrista 
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís aquesta tarda a les 18:50 hores de la mort d’un home d’edat avançada a la platja de La Pineda de Vila-seca (Tarragonès).
 
Segons les primeres informacions, diversos testimonis han alertat al servei de vigilància que hi havia un home surant dins l’aigua, i dues persones l’han tret a la sorra ja inconscient. Allà se li han realitzat les primeres maniobres de reanimació fins que han arribat al lloc els professionals sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les tasques de reanimació però sense èxit.
 
La persona que ha mort és un home d’entre 70 i 80 anys que anava indocumentat, amb la qual cosa no se sap si és nacional o estranger.
 
A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han anat al lloc amb 2 unitat, també s’hi han desplaçat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra.
 
A la platja on ha passat l’incident hi havia bandera verda i servei de vigilància. Amb aquesta ja són 17 les persones que han perdut la vida aquest estiu a les platges catalanes. Cal recordar que aquesta tarda també ha perdut la vida un home francès de 81 anys en una platja de Cambrils.
 
Protecció Civil insisteix en la recomanació de no banyar-vos si us trobeu malament o esteu cansats. Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
 
Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.
 
 
 
Barcelona, 15 d’agost de 2013