La 'Guia d'activitats culturals educatives' del Departament de Cultura ofereix més de 300 propostes per al curs 2013-14

query_builder   22 agost 2013 11:07

event_note Nota de premsa

La 'Guia d'activitats culturals educatives' del Departament de Cultura ofereix més de 300 propostes per al curs 2013-14

  • L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar a disposició de mestres i professors una publicació que els ajudi a planificar les sortides culturals durant el curs
 
  • S’hi recullen les activitats dels principals museus, auditoris, teatres i d’equipaments especialitzats com l’Arxiu Nacional de Catalunya o el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya
 
  • Entre les més de 300 activitats recopilades, hi ha tallers, visites, espectacles, concerts, itineraris, xerrades i treballs de recerca
 
Guia d'activitats d'educatives
El Departament de Cultura ha elaborat la Guia d’activitats culturals educatives 2013-2014, en què es recopilen més de 300 activitats educatives dels principals equipaments culturals amb participació de la Generalitat de Catalunya. La guia, que es publica per segon any consecutiu, vol ser un instrument per a la comunitat docent a l’hora de programar les sortides relacionades amb la cultura que duran a terme durant el curs i una eina perquè les famílies puguin conèixer l’oferta educativa que les institucions culturals ofereixen.
 
Enguany s’hi incorporen nous equipaments: el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), el Museu d’Art de Girona, el Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), així com les activitats relacionades amb la llengua organitzades pel Departament de Cultura.
 
La publicació es pot consultar des del web del Departament de Cultura (www.gencat.cat/cultura) de la Generalitat de Catalunya, i inclou activitats per als diversos nivells educatius, des de l’educació infantil fins a la universitat o escoles d’adults. Entre les més de 300 activitats recopilades, hi ha: tallers, visites, espectacles, concerts, itineraris, xerrades i treballs de recerca.
 
S’ha elaborat una fitxa amb la informació principal de cada activitat amb la informació bàsica que pot interessar a mestres i professors: descripció de l’activitat, habilitats que desenvolupa, dates i horaris, durada, preu i contacte per fer la reserva.
 
La guia inclou enguany les activitats dels equipaments següents: Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Museu d’Història de Catalunya i els monuments que gestiona, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Museu d’Art de Girona, Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal, Biblioteca de Catalunya, Filmoteca de Catalunya, Arxiu Nacional de Catalunya, Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Palau de la Música Catalana, L’Auditori, Gran Teatre del Liceu, Mercat de les Flors. Dansa i Arts del Moviment, Institució de les Lletres Catalanes i Departament de Cultura (patrimoni i llengua catalana).
 
La creació d’un catàleg únic d’activitats educatives als monuments, museus i jaciments, i d’una oficina única de reserva d’entrades per a totes les activitats són dos dels serveis bàsics que oferirà l’Agència de Patrimoni Cultural de Catalunya. Aquest organisme entrarà en funcionament l’1 de gener de 2014.